Benjamin Verdonck opnieuw te zien met Replica

Replica (helaas eenmalig), is muziektheater van het hoogste niveau’, schreef NRC-muziekrecensent Joep Stapel na de première in De Doelen in 2012. Dit muziektheatrale concert van componist en theatermaker Paul Koek krijgt nu een nieuwe uitvoering. Koek maakte het samen met beeldend kunstenaar en theatermaker Benjamin Verdonck en de muzikanten Johan van Kreij en Ton van der Meer.

Als uitgangspunt voor Replica nam Koek de muziektheatervoorstelling Intona van Raaijmakers en de voorstelling DISISIT van Verdonck. Elementen uit beide voorstellingen staan in Replica naast elkaar en reflecteren op elkaar, zodat er een volwaardig nieuw muziektheaterstuk ontstaat. Naast klassiek slagwerk zijn in deze voorstelling ook verschillende door muziektheaterensemble de Veenfabriek (door)ontwikkelde instrumenten te horen. De Veenfabriek – opgericht door Paul Koek – werkt samen met kunstenaars/wetenschappers met een gelijk gestemde kijk op de maatschappij, de wetenschap en het ambacht.

Op 18 januari te zien in het Amsterdamse Muziekgebouw aan het Ij en op 23 januari in Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Ook interessante producties: