Benjamin Verdonck in The House

Op 8 augustus gaat The House in première, een productie van het Rotterdamse theatercollectief Wunderbaum. In een reizend huis, ontworpen door de architecten van bureau ZUS, nodigen Lizzy Timmers en Marleen Scholten verschillende muzikanten, performers en beeldend kunstenaars uit om dit tijdelijk te bevolken. Op vraag van deze twee makers schreef Benjamin Verdonck voor dit nomadisch huis een nieuwe tekst.

The House wordt aangekondigd als “een roadmovie met live popmuziek”. “Wij stellen ons huis open. Wij nemen het mee, omdat we constant willen veranderen van uitzicht, van perspectief. Wij zijn moderne nomaden.”

De uitkomst belooft een extreem eclectische muziekperformance te worden met een verslag van deze reis op film. De twee zingende curatoren sleuren je de nacht in met Afrikaanse polyfonie, straffe electrobeats, filosoferende tieners, dampende instrumenten en de dans van het nieuwe wonen.

Voor concept en zang tekenen Marleen Scholten en Lizzy Timmers. Met werk van Bo Koek, Benjamin Verdonck, Simon Lenski, Sofie Knijff, René Bakker, Rik Elstgeest, Leerlingen Vakmanstad, Aetzel Griffioen, Maarten van Otterdijk, John van Oostrum, Warre Simons, Ton van der Meer, Tijmen Hauer en William Bakker.

De productie gaat in première op het Boulevard Festival in Den Bosch.