amateurTONEELhuis van start!

Naar aanloop van de vierde en laatste editie van amateurTONEELhuis zetten Toneelhuis en OPENDOEK opnieuw een traject uit voor de deelnemende gezelschappen.

In april 2016 veroveren amateurs opnieuw de Bourla! We presenteren de vierde en laatste editie van het ondertussen bekende festival waarbij amateurgezelschappen aan de slag gaan met repertoire van Toneelhuis. Dit seizoen konden de groepen kiezen uit teksten van Hendrik Ibsen, Albert Camus, Erwin Mortier en J.M. Coetzee.
Ondertussen zijn er zes deelnemende amateurgezelschappen: Compagnie Schmaltz, Tg Apasto, tist!, ST. MARC, TG Sehnsucht, Lofttheater. Drie van hen worden geselecteerd om hun voorstelling te spelen op de planken van de Bourla.

Naar aanloop van het festival zetten Toneelhuis en OPENDOEK een traject op met dramaturgische inleidingen, masterclasses en repetitiebezoeken.

Vanaf eind september nodigt Toneelhuis een aantal specialisten uit voor de dramaturgische inleidingen.  Van deze avonden vindt u vanaf december een uitgebreide samenvatting terug op de website. Ludo Theeuwen komt spreken over De kinderjaren van Jezus (J.M. Coetzee), Johan Tielemans over Hedda Gabler (H. Ibsen), Luc Rason over Caligula en Erwin Mortier over Passions humaines.

Naast deze inleidingen worden er een aantal masterclasses georganiseerd waarvan de inhoud later wordt meegedeeld. 

www.opendoek.be