Allerlaatste voorstelling van de Musilmarathon!

Op zaterdag 15 december speelt de elfkoppige acteursploeg de marathonvoorstelling van De man zonder eigenschappen in Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (LU). De voorstelling wordt Frans en Duits boventiteld.

Na marathonvoorstellingen in Brussel (Kunstenfestivaldesarts), Antwerpen (Toneelhuis), Amsterdam (Holland Festival) en Amiens (Maison de la Culture) zijn de drie delen nu voor een laatste keer in een marathonzitting op één dag te zien in Luxemburg.
Guy Cassiers toont met de triptiek een maatschappij in ontbinding, naar de grote roman van Robert Musil. De roman is een ironische en groteske schildering van een maatschappij – het grote Oostenrijks-Hongaarse Rijk – die danst op een vulkaan, maar zich niet bewust is van de nakende uitbarsting. Musil toont er zich als een ingenieur van de menselijke ziel en tegelijk als subtiele ambachtsman die het raderwerk van het politieke en sociale leven voor ons blootlegt.

“Deze marathon zegt meer over onze samenleving en onze existentie dan vele kranten en nieuwsuitzendingen samen.” – Yves Desmet in De Morgen, 26 mei 2012

Ook interessante producties: