Rosie Sommers en Micha Goldberg

Rosie Sommers en Micha Goldberg

De aan het KASK afgestudeerde jonge theatermaker Rosie Sommers (°1995) werkte tot 2022 in Volksroom, een off-space voor performancekunst (Anderlecht, Brussel) en is actief in de muziekscene met de girls-band Forsissies. Rosie werkte samen met theatermakers als Thomas Ryckewaert, Bosse Provoost, Amanda Piña, Phoebe Berglund, Benjamin Abel Meirhaeghe, Gaël Santisteva, Nathan Ooms, Anna Franziska Jaeger, Micha Goldberg, Sophia Rodríguez, Tomas Gonzalez en Igor Cardellini. Ze nam deel aan Nightshift bij TAZ in de zomer van 2022 in Oostende, waar ze samen met Micha Goldberg werkte aan de voorstelling GERMAN STAATSTHEATER (première februari 2024) en haar solovoorstelling The Naked Traveller. In 2023 creëert ze Tantra for Beginners, in 2024 volgt een samenwerking met Nathan Ooms en Anna Franziska Jäger voor een theatercreatie i.s.m. CAMPO.

De Noorse performer en theatermaker Micha Goldberg (°1983) studeerde Physical Theatre aan Accademia Teatro Dimitri in Zwitserland en behaalde zijn master theater aan RITCS (2013, Brussel). De afstudeervoorstelling CONFETTI werd gepresenteerd in binnen- en buitenland. In 2014 volgden, i.s.m. performer en levenspartner Sophia Rodriguez, The Garden Laboratorium en The Primal Money Scream.

Beide performers waren afgelopen jaren actief binnen Volksroom. In 2016 stichtte hij Micha’s Amateur Theater Group (for professionals). 

Vanuit de werking in Volksroom ontstond, onder aanvoering van Simon Van Schuylenbergh, het gelauwerde initiatief Ne Mosquito Pas, een samenkomst van ruim veertig solo’s inhoudelijk gebaseerd op het spelen van onbeschaamde situaties waarin ‘de mislukking’ centraal staat. Het is o.a. vanuit deze werking en spelervaring dat het idee voor GERMAN STAATSTHEATER is ontstaan. 

In het Atelier in Toneelhuis werken ze aan de voorstelling GERMAN STAATSTHEATER, die op 8 februari 2024 in première gaat in Les Halles de Schaarbeek in Brussel en op 24 februari 2024 te zien is in de Bourla.

Producties van/met ‘Rosie Sommers en Micha Goldberg’

Meer over ‘Rosie Sommers en Micha Goldberg’