Toegankelijkheid

Toneelhuis vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van het Toneelhuisaanbod. Daarom zetten we in op het toegankelijk maken van voorstellingen voor mensen met een beperking.

Slecht te been?
Rolstoelgebruiker?

Je kan terecht op gereserveerde plaatsen in een loge op het eerste balkon. Deze plaatsen zijn bereikbaar met de lift en bevinden zich vlak bij de aangepaste toiletten.
Om je zo vlot mogelijk naar de juiste plaatsen te bren­gen, vragen we om bij je reservering te melden dat je een rolstoelgebruiker bent.

Hoor JE niet (goed)?

Als je een hoorapparaat hebt, kan je gebruikmaken van de ringleiding. Dit draadloos systeem zorgt ervoor dat je de geluiden van de scène rechtstreeks in je hoorapparaat beluistert. Wie gebruik wil maken van de ringleiding, reserveert plaatsen op de parterre van rij 1 t/m 12. Of reserveer telefonisch, wij helpen je graag verder.

Zie JE niet (goed)?

Voor blinden en slechtzienden biedt Toneelhuis audio-inleiding (AI) en audiobeschrijving (AD) op de zondagmiddagmatinees.

AUDIO INLEIDING
Dit is een gesproken inleiding met nadruk op visuele elementen, waaronder een beschrijving van het decor en de kostuums. De audio-inleiding (AI)  is online te beluisteren. Zo zijn ook voorstellingen zonder live audiobeschrijving (AD) toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

AUDIOBESCHRIJVING
Audiobeschrijving (AD) is een techniek waarbij een theatervoorstelling toegankelijk gemaakt wordt voor mensen met een visuele beperking. Via hoofdtelefoons wordt bijkomende informatie gegeven over wat zich afspeelt op scène en niet duidelijk wordt door de dialogen.

Audiobeschrijvingen seizoen 2023-2024

Begeleiding nodig?

We voorzien assistentie en begeleiden mensen vanaf een centraal verzamelpunt aan het Centraal Station Antwerpen naar de Bourla en weer terug. Afspraak: 1u15 voor aanvang van de voorstelling.

Partners

Toneelhuis werkt aan een betere toegankelijkheid samen met VeBeS vzw (Licht en liefde), AHOSA en Onder Ons vzw. Met de Onderzoeksgroep TricS (Vertaalwetenschap, Tolkwetenschap en Interculturele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen) en OPEN (Expertisecentrum voor Toegankelijke Media en Cultuur UA) houdt Toneelhuis de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen op vlak van audiobeschrijving.

Heb je specifieke noden? Laat het ons weten bij je reservering, wij doen het nodige om je theaterbezoek zo aangenaam mogelijk te maken.
Meer info via Maya Van Puymbroeck