Vrijen met dieren

Vrijen met dieren

Theo droomt meer van seks dan dat hij het doet. Norma zet haar dromen impulsief om in daden. Ze voert huisvriend Guy en de buren mee in een steeds uitgestrekter parcours van seksuele onderzoekingen.

Dat onderzoek wordt door Theo uitgebreid tot het dierenrijk als hij huisvriend Guy de vraag stelt:

“En hoe dat ’t was. Vrijen met een varken. Ge zijt nog ne groteren boer dan ik dacht. Ge moet met de waarheid antwoorden. Da zijn de spelregels. Dikke Gerda is een beest. Hebt ge ooit al met een beest gevrejen? Ik bedoel een dier he. Hebt ge ooit een kat een tong gedraaid? Hebt ge al een kieken gevingerd? Hebt ge al eens op een schaap gezeten? Hebt ge al ne vis afgezogen? Met uw bloot lijf op een koei gelegen?

Stany Crets is een van de vaste acteurs bij Blauwe Maandag Compagnie. Als schrijver debuteerde hij met Och mengs. Een criticus schreef daarover: “En precies daarin sluimert de charme: het evenwicht tussen de goorste communicatie en het onderhuids verdriet.” (De Gentenaar, 24/01/95). In zijn tweede stuk, Vrijen met dieren, wordt die draad opnieuw opgenomen. In voorbereiding is zijn stuk Faeces dat in het seizoen 1995/1996 onder zijn regie bij Blauwe Maandag Compagnie in première zal gaan.