nl fr en
Theater

hi Baubo,

Toneelhuis, Hannah De Meyer

Bekijk foto's
“Ik associeer Baubo met creatieve, erotische duisternis. Met bloed, aarde en de maan. Ze is een figuur die vrouwelijke seksualiteit verbindt met ecologie, met psychedelica en daverend gelach.” - Hannah De Meyer
 

In 2018 schreef en speelde Hannah De Meyer het hypnotiserende new skin. In deze voorstelling versmolt ze de groeiende verontwaardiging van een nieuwe generatie jonge mensen over onze kapotte wereld met een hoogst persoonlijk ‘ontwaken’. new skin als een deur naar een nieuw bewustzijn, met alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij. 

In het seizoen 2019-2020 laat Hannah De Meyer zich gidsen door Baubo, een obscure mythologische figuur, geassocieerd met regeneratie, magie en seksualiteit. Al sinds de prehistorie duikt Baubo op in rotstekeningen, benen figuurtjes en verhalen: figuren met geaccentueerde vagina’s en gespreide benen, meestal in het gezelschap van stieren, schildpadden en vogels. In de Griekse mythologie duikt Baubo op als min van Dionysius en hulpje van Demeter. 

De Meyer componeert een nieuwe tekst die ze samen met enkele performers ensceneert tot een voorstelling waarin taal en beweging zich op unieke wijze met elkaar verweven.

Bewegingen en klanken stapelen zich in hi baubo, op tot een organisch geheel, een eigen wereld. Net als sommige prehistorische beelden lijken de lichamen van Hannah De Meyer en Adina Macpherson de bekende definities van gender en soort te negeren. Ze worden fluïde vormen, tussen dier, mens en materie.

Lotte Ogiers in Pzazz , 11 februari 2020

"In dat verbeeldingsrijke universum pakt De Meyer uit met een paar sterke en vaak ook komische scènes: er is de parlando-techno waarop Macpherson met een ei danst, er is de bizarre scène waarin de twee performers met gekruiste benen op een absurde manier elkaars lichaam verkennen. Vooral De Meyer, die op een haast dierlijke wijze op scène staat, heeft een intrigerende présence."

Ewoud Ceulemans in De Morgen , 8 februari 2020

"Vergezeld van medeperformer Adina Macpherson en een schare kunstenaars en denkers die bijdragen leverden, creëert De Meyer andermaal een verstilde, dystopische theaterervaring waarin ze deze keer droomt over een wereld zonder hiërarchie, met de mythische figuur Baubo als uitgangspunt. (...) De Meyers stijl is donker en speels tegelijk. In een minimalistische scenografie weet ze met enkel haar stem, lichaam en wat licht Lynchiaanse droomsequenties op te roepen."

Simon Baetens in Etcetera , 11 februari 2020

"In haar fantasierijke voorstelling hi baubo, grijpt Hannah De Meyer de mythische figuur Baubo aan om een nieuwe blik op ecologie te werpen. "Speculeren over andere werelden is een daad van verzet." - Interview met Hannah De Meyer."

Ciska Hoet in De Morgen , 6 februari 2020

Credits

concept

 • Hannah De Meyer

van en met

 • Koba De Meutter
 • Hannah De Meyer
 • Sietske Van Aerde
 • Stef Van Looveren
 • Dries Segers
 • Adina Macpherson
 • Ine Meganck
 • Chloé Dhauwe

productie

 • Toneelhuis

met de steun van

 • Tax Shelter maatregel v/d Belgische Federale Overheid
 • Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius

Alle data

 1. donderdag 3 februari 2022 — Frascati, Amsterdam
 1. vrijdag 8 november 2019 — 4u00 — Tanzquartier, Wenen
 2. vrijdag 7 februari 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 3. zaterdag 8 februari 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 4. donderdag 13 februari 2020 — 20u30 — Kunstencentrum Nona, Mechelen
 5. Geannuleerd: donderdag 2 april 2020 — 20u00 — NTGent - Arca, Gent
 6. Geannuleerd: dinsdag 7 april 2020 — Frascati, Amsterdam
 7. Geannuleerd: woensdag 8 april 2020 — Frascati, Amsterdam
 8. Geannuleerd: dinsdag 1 december 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 9. Geannuleerd: woensdag 2 december 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 10. Geannuleerd: donderdag 17 december 2020 — 20u00 — NTGent - Arca, Gent
 11. Geannuleerd: woensdag 23 juni 2021 — 20u00 — NTGent - Arca, Gent
 12. Geannuleerd: donderdag 24 juni 2021 — 20u00 — NTGent - Arca, Gent
 13. zaterdag 3 juli 2021 — 20u00 — NTGent - Minnemeers, Gent
 14. zondag 4 juli 2021 — 15u00 — NTGent - Minnemeers, Gent

Nieuws over ‘hi Baubo,’

Toneelhuis annuleert alle voorstellingen t/m 31 december 2020 Artikel — 28 oktober 2020

Toneelhuis annuleert alle voorstellingen t/m 31 december 2020

Omwille van de nieuwe maatregelen van de Federale Overheid om het coronavirus tegen te gaan, sluit Toneelhuis de deuren tot en met 31 december. Alle voorstellingen, zowel in de Bourla, de Waagnatie als op tournee, worden geannuleerd tot het einde van het jaar. De ticketbalie blijft bereikbaar via tickets@toneelhuis.be.


 

Toneelhuis in tijden van corona Artikel — 29 april 2020

Toneelhuis in tijden van corona

In de Bourla en op reis

In het licht van de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus ziet Toneelhuis zich genoodzaakt om alle geplande voorstellingen in de Bourla en op reis tot eind juni af te gelasten. In een theater is het immers onmogelijk de zo belangrijke social distancing te garanderen en de gezondheid van ons publiek staat nu voorop.

Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, vindt u die op onze website en op social media. Alle ticketkopers worden per email of telefonisch geïnformeerd. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden kan het even duren voor u een terugbetaling van de tickets ontvangt. Wij hopen op uw begrip.

Reacties (2)

Lucien Van Dijck — 11 februari 2020

Zeer vernieuwend theater. Knap dat dit kan in een traditioneel theater instituut.

Jeannine engelbosch — 9 februari 2020

Dit stuk heeft mij niet kunnen bekoren. Er werd vaak veel te stil gesproken, zodat het stuk onverstaanbaar was voor mij. Mijn kritiek betreft de kwaliteiten van de actrices niet, maar wel de inhoud (?)van het stuk. Die is mij totaal ontgaan. Gelukkig duurde het maar een uur.

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties

Homemade Theater 1 oktober 2021 t/m 8 maart 2022

Homemade

Mokhallad Rasem / Toneelhuis / Kuno Bakker / Dood Paard