drek en veren in Rotterdam

Sinds 3 maart prijkt er aan de gevel van de Rotterdamse schouwburg een nest. En onder het nest sporen van dierlijke bewoning. Welke vogel bouwde dit nest? En waar is hij nu? 

drek en veren maakt deel uit van EVEN I MUST UNDERSTAND IT, een nieuwe actiecyclus van Benjamin Verdonck in de publieke ruimte. De drijfveer voor deze nieuwe cyclus vindt Verdonck in de nakende veranderingen in ons ecosysteem die zeer moeilijk omkeerbaar zullen zijn. Verdonck: “Voorbij het spreken en lezen over dit onderwerp wil ik daar nu graag werk over maken. Werk dat autonoom is, maar waarvan de betrokkenheid heel duidelijk is. Zo wil ik bijvoorbeeld voor drek en veren zwaluwnesten creëren die overmaats zijn: je herkent ze wel, maar ze zijn te groot en er hangt te veel stront onder. Zodat je het gevoel krijgt dat die vogels terug zijn, maar met veel meer en veel groter dan gedacht. Dat speelt in op de angst van al het vreemde dat ons kan overkomen: malariamuggen in België, vreemdsoortige mutaties, vogelgriepvarianten…”

drek en veren als een bizarre mutatie van wat ooit een gewoon zwaluwnest was. Met buitenmatige sporen die niet onopgemerkt kunnen blijven…  

Ook interessante producties: