Project

All about Angels

Angels in America is een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die ingaat tegen de tijdsgeest: de ravage die aids aanricht sterkt de ultraconservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde; tegelijk wordt de ziekte als een op te lossen probleem genegeerd.
De voorstelling raakt thema's aan als LGBTQ, Amerikaanse politiek in de jaren '80 onder de conservatieve Reagan-administratie, de opkomst van AIDS, de communistenjacht met het proces van Julius en Ethel Rosenberg, homoseksualiteit, Joodse identiteit, New York, ...

We gaan hier dieper in op de verschillende thema's. Duik in de rijke thematiek van Angels in America!

Alle voorstellingen

Meer over ‘All about Angels’

Lukas Smolders en Sanne Samina Hanssen genomineerd voor VSCD-Toneelprijzen Lees • 13 september 2020

Lukas Smolders en Sanne Samina Hanssen genomineerd voor VSCD-Toneelprijzen

Vanavond zijn in Amsterdam de nominaties voor de VSCD-Toneelprijzen bekendgemaakt. Zowel Lukas Smolders (Arlecchino) als Sanne Samina Hanssen (Colombina) werden genomineerd voor hun rol in Angels in America van Olympique Dramatique & Toneelhuis! Proficiat Lukas, Sanne en alle genomineerden! De uitreiking van de prijzen wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld naar volgend jaar.

Stonewall-rellen Lees • 19 september 2019

Stonewall-rellen

Eind juni 1969 vonden in de wijk Greenwich Village in New York de Stonewall-rellen plaats. De Metropolitan Police viel de homobar Stonewall binnen om de plek te ontruimen. De homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten die die avond aanwezig waren in de bar, besloten zich niet langer te laten doen door de geweldplegingen, vernederingen en pesterijen van de politie.

Dear Angels Lees • 19 september 2019

Dear Angels

Heleen Declercq en Charlotte De Cort diepen de verschillende thema’s van de voorstelling uit in deze korte documentaire. Twee generaties LGBTQI+’s vertellen over hun ervaringen toen en nu. Ook Darryl E. Woods, een van de acteurs uit Angels in America, komt aan het woord. Hij maakte het verhaal van Angels in America mee vanop de eerste rij.

Roy Cohn, van Joseph McCarthy tot Donald Trump Lees • 16 september 2019

Roy Cohn, van Joseph McCarthy tot Donald Trump

Marc Reynebeau over de link tussen Roy Cohn en Donald Trump: "Zoek geen vergelijk, kies zelf je slagveld en laat je niet op het terrein van de tegenstander lokken, geef nooit je ongelijk toe, erken nooit schuld, excuseer je nooit, verdedig je nooit, ga altijd in de aanval. Zeg justitie: go to hell."
 

WHY WE FIGHT Lees • 15 september 2019

WHY WE FIGHT

"So, if I’m dying from anything, I’m dying from homophobia. If I’m dying from anything, I’m dying from racism. If I’m dying from anything, it’s from indifference and red tape, because these are the things that are preventing an end to this crisis."

 

Attention na SIDA Lees • 15 september 2019

Attention na SIDA

Een van de populairste zangers van Kinshasa, Franco Luambo van de TP OK Jazz Band, bracht in 1987 het nummer Attention Na Sida uit. In elke nachtclub dansten mensen erop. Franco stierf in 1989 op 51-jarige leeftijd aan aids, er werden vier dagen van nationale rouw gehouden. 

Cohn Vidal Lees • 11 september 2019

Cohn Vidal

In dit interview kruisen jurist Roy Cohn en auteur Gore Vidal de degens. Er wordt onder meer gediscussieerd over de McCarthy processen.

Ronald Reagan Lees • 11 september 2019

Ronald Reagan

In deze korte documentaire van Scott Calonico voor Vanity Fair horen we Larry Speakes, perschef van president Ronald Reagan, vragen beantwoorden over HIV/aids. 

Paris is Burning Lees • 11 september 2019

Paris is Burning

Documentaire over de New Yorkse dragballcultuur van de late jaren 80.

Ethel en Julius Rosenberg Lees • 11 september 2019

Ethel en Julius Rosenberg

In dit nieuwsfragment uit 1951 horen we dat Ethel en Julius Rosenberg ter dood veroordeeld werden.