Bekijk foto's
Theater

The Courage to be Disliked

Digitale voorstelling

De KOE

Met een documentaire over een toneelstuk dat over het maken van een documentaire gaat, trekt de KOE alle digitale registers open. Verwacht je niet aan een doorsnee livestream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre: de scripted reality one woman live stream making of show.

Met een camera als extra personage trekt de KOE op digitale tournee en speelt ze tegelijk een thuismatch. Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling waarmee de KOE op haar typisch eigengereide wijze de rekbaarheid van begrippen als afstand en aanwezigheid uitdaagt.

In The Courage to be Disliked reist een New Yorkse vrouw tussen twee werelden: de rijkdom en het privilege die haar als een mantel omhullen, en ‘de andere kant’, de armoedige onderbuik van de stad, die zij observeert en in detail aan ons beschrijft. The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over vertwijfeling en cynisme, over idealisme en compensatie, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich naar je vormt, en over wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat. Is ons bewustzijn hierover een stap vooruit? Of een eindstation?

The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog van Willem de Wolf over zelfzucht en welwillendheid. Over een rooskleurig idealisme in een rauwe realiteit. Of net omgekeerd. Natali Broods speelt voor het eerst bij de KOE alleen.
___

Dit is een verhaal dat gaat over voorrechten
maar het gaat ook over zelfinzicht denk ik
over macht én kwetsbaarheid
over de wil het goede te doen
Over vurig gewenste zelfopoffering
maar ook over de noodzakelijke bescherming
De zelfbescherming

  • Uw ticket is strikt persoonlijk. Om die reden is het aantal logins beperkt.
  • Op de dag van de voorstelling ontvangt u de link naar de livestream in uw mailbox.
  • De voorstelling duurt ongeveer 1u20 minuten. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de makers via de chatfunctie en zo deel te nemen aan een nagesprek.

Natali Broods is fenomenaal als rijke vrouw die ‘gewone mensen’ observeert. (...) In poëtisch geformuleerde, maar in de kern vaak wrede observaties toont de KOE op intrigerende manier hoe dergelijk denken kan werken.

in De Volkskrant

"Een verduiveld slim en vermakelijk ding waarin theater en film in elkaar grijpen, zoals elektrische en brandstofaandrijving in een hybridewagen."

in Knack Focus ****

"Zo maak je dus een doordachte onlinevoorstelling."

Ciska Hoet in De Morgen **** , 16 april 2021

"De tekst die door De Koe-ancien Willem De Wolf geschreven werd, is gelaagd, niet gemakkelijk en zeker niet hapklaar. Het personage dat Broods vertolkt is op een aparte manier obsceen, en laat De Koe toe te filosoferen zoals alleen zij dat kunnen."

in Het Nieuwsblad ***

"In een sterk geschreven (Willem De Wolf) en uitmuntend gespeelde monoloog onderzoekt De Koe de ideologie van de allerrijksten en houdt ze tegelijkertijd het publiek een spiegel voor over hoe om te gaan met privileges. (...) Het resultaat is een gelaagde voorstelling die ook de blik naar binnen richt en de grenzen van engagement en idealisme in de kunst kritisch bevraagt."

"In The Courage To Be Disliked deconstrueert het gezelschap het bestaan van een geprivilegieerde vrouw. Het pelt via verschillende media de verschillende laagjes van haar masker af, tot op het punt dat er een afschuwelijk, gapend niets overblijft."

tekst

  • Willem de Wolf

met

  • Natali Broods

regie

  • Peter Van den Eede

techniek

  • Bram De Vreese
  • Shane van Laer

productie

  • De KOE

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. dinsdag 18 mei 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties