Bekijk foto's
Literatuur

Saint Amour 2020

Behoud de Begeerte

Vlaamse kost, dit jaar op Saint Amour. Geen balletjes in tomatensaus, maar wel allerlei delicaats en geraffineerds. Nieuwe smaken naast klassiekers.

Aan het vooralsnog niet te canoniseren fornuis van de Liefde staan Andy Fierens, Dominique De Groen, Ish Ait Hamou, Fleur Pierets, Gaea Schoeters, Roderik Six, Jeroen Theunissen en Dimitri VerhulstSven Speybrouck speelt maître d’hôtel. Uit de pot van Andy Fierens en Michaël Brijs worden De Bronstige Bazooka’s  opgelepeld, een koor van kant en kanonnen.
_

De Bronstige Bazooka’s is een twaalfkoppig koor en instrumentaal ensemble met dirigent Tine Joris, fluitist Michaël Brijs, toetsenist Thomas De Prins en solisten Britt Truyts en Stefanie Janssen, ontsproten aan en geleid door de kronkelige breinen van dichter Andy Fierens en muzikant Michaël Brijs. Befaamd zijn hun oratoria World Reet Center en Lucifer.

Founding father Andy Fierens (1976), tevens theaterauteur, acteur, performer en cartoonist zal als Bronstige Bazooka ook poëzie brengen.

Dominique De Groen (1991) is dichter en beeldend kunstenaar. In 2017 verscheen haar debuut Shop Girl, in 2019 opgevolgd door Sticky Drama. Zowel online als in verschillende literaire tijdschriften verschijnen essays en gedichten van haar hand. De Groen werkt op dit moment aan haar eerste roman.

Ish Ait Hamou (1987) bracht in 2014 zijn eerste boek Hard hart uit. Dit debuut werd meteen een bestseller. Ish, die naast schrijver ook danser en choreagraaf is, schreef intussen vier romans. In 2019 tourde hij door heel België met zijn (uitverkochte) theatervoorstelling Aangenaam, ik ben Ish.

Kunstenaar, journaliste, activiste en sinds 2019 ook officieel romanschrijfster, Fleur Pierets (1974) schreef met haar debuut Julian een ode aan haar overleden vrouw met wie ze zeven jaar van haar leven doorbracht. Samen begonnen Fleur en Julian aan het nooit voltooide project te trouwen in alle 21 landen waar het homohuwelijk legaal is.

Gaea Schoeters (1976) is journaliste en schrijfster. Ze schreef theaterteksten, een novelle, een reisverhaal én drie romans. Haar meest recente boek, de ideeënroman Zonder titel #1, verscheen in 2018 bij Querido.

Een afkeer van de letter V kan de Vlaamse auteur Roderik Six (1979) alvast niet verweten worden. Zijn romans Vloed en Val kregen in 2019 gezelschap van een derde: Volt. Six, die door Ilja Leondard Pfeijffer als literaire duivelskunstenaar werd bestempeld, schrijft ook journalistiek werk voor onder andere Knack.“Er is een storm op komst.” (Eerste zin van Volt, roman.)

Sven Speybrouck (1968) moet aan de doorgewinterde Saint Amour-bezoeker amper nog voorgesteld worden. Sven presenteert sinds jaar en dag voor radio en televisie. Sinds 2019 heeft hij een eigen online programma, Achterflap, waarin hij met lezers aller lande over hun favoriete boeken spreekt.

Jeroen Theunissen (1977) schrijft sinds zijn debuutroman De onzichtbare in 2004 proza en poëzie. In 2018 verscheen zijn meest recente roman Jouw huid bij De Bezige Bij. Hij werkt deeltijds als docent aan het RITCS in Brussel.

Dimitri Verhulst (1972) kan met 200.000 verkochte exemplaren van De helaasheid der dingen wereldberoemd in de Lage Landen worden genoemd. Hij schoot menig prijs uit de lucht, waaronder de Libris Literatuurprijs. In de zomer van 2019 verscheen zijn nieuwste roman De Pruimenpluk.

Bezorgd om het klimaat, nerveus voor Saint Amour. Interview met dichteres Dominique De Groen.

Jonas Mortier in De Morgen , 1 februari 2020

"Alle poëzie is politiek." Interview met dichteres Dominique De Groen"

Els Van Steenberghe in Knack , 5 februari 2020

regie

  • Luc Coorevits

samenstelling programma

  • Luc Coorevits
  • Amber Maes

decor en licht

  • Hugo Moens

video

  • Klaas Verpoest

productie

  • Leander Coorevits
  • Behoud de Begeerte

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zondag 9 februari 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties