nl fr en
Muziektheater

NACHTEN

Ballet de la Nuit (voorheen 'De koning danst')

In dit operateske ballet wordt het landschap van de nacht bezongen en bedanst. Boeren, bandieten, helden, hoeren, vreemdelingen, coquettes, kreupelen, goden en mythische monsters ontmoeten elkaar in een polymorf event. 

Naar het gelijknamige ballet van Louis XIV uit 1653.

Performer en regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe (°1995, Eine) is afgestudeerd aan de opleiding Performing Arts op de toneelacademie van Maastricht. Hij maakte indruk met zijn afstudeervoorstelling en happening The Ballet in de volle schouwburg van Kunstencentrum Vooruit. d e  t h e a t e r m a k e r, Muziektheater Transparant en Conservatorium Antwerpen produceren nu zijn nieuwe voorstelling NACHTEN. Ballet de la Nuit.

Samen met Arne Luiting, Sietske Van Aerde, Sandro Sandrino, Louise van den Eede verdiept Benjamin Abel zich in het twaalf uur durende massaspektakel dat zich volstrekte aan het hof van de Franse zonnekoning. In het operateske ballet wordt het landschap van de nacht bezongen en bedanst, vol entrées en intermezzo’s wordt de nacht verdeeld in vier delen.


Het werk Ballet de la Nuit zal opnieuw worden aangegrepen in een extravagante poging om het kwaad te bestrijden. Met behulp van scenografie, opera, tekst en dans, een mengeling van ernst en luim, lof en satire, mythologie en hedendaagse politiek laat deze voorstelling, gereduceerd tot één uur, de koning veranderen in een nar.

 (Deze voorstelling is tevens de Masterproef van Arne Luiting bij de afstudeerrichting acteren/drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.)

Credits

concept, regie

 • Benjamin Abel Meirhaeghe

performer

 • Arne Luiting

tekst

 • Louise van den Eede

zang

 • Sandro Sandrino (countertenor)

vormgeving

 • Sietske Van Aerde

productie

 • d e t h e a t e r m a k e r

coproductie

 • Muziektheater Transparant
 • Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool)

in samenwerking met

 • Toneelhuis

met dank aan

 • Bart van Merode, Peter Missotten, Lukas Smolders, Erwin Jans, Gouvernement

Alle data

 1. vrijdag 24 mei 2019 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

Voor vragen mbt tickets kan u terecht op tickets@toneelhuis.be.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties