nl fr en
Theater

Jubilee Lanoye

Behoud de Begeerte, Teun Verbruggen, Tom Lanoye, Nicolas Rombouts

Bekijk foto's
Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig.
 In Lanoyes geval op 27 augustus 2018. Bij die gelegenheid verschijnt er een boek met foto’s en ongepubliceerd archiefmateriaal (samenstelling Anni Van Landeghem, vormgeving Dooreman), komt er een tentoonstelling in de Gentse Krook en gaat hij een heel jaar op tournee met Jubilee Lanoye.

In het eerste deel daarvan brengt hij, live op aanvraag, als een levende literaire jukebox, teksten uit zijn inmiddels stevig uit de kluiten gewassen oeuvre. Het tweede deel wordt ingepalmd door Bloednoot, waarvoor Lanoye, samen met partners in crime contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen woordkabaal en taalmuziek gaat maken. Ze spelen de rauwe, rake ‘blue notes’ die het oeuvre van Lanoye kenmerken sinds zijn eerste gedichten en zijn eerste optredens, reeds in de vroege jaren tachtig.
Een reizend verjaardagsfestijn!

Zijn one-man-show is verbluffend meeslepend, het personage ‘Lanoye’ onwaarschijnlijk entertainend. Lanoye weet perfect reclame te maken voor zijn eigen werk. Je honger wordt niet gestild, hij wordt alleen maar groter. 

"Feestbeest Tom Lanoye verpakt veertig jaar schrijverschap in een jazzy literaire medley en legt zo zelf de kers op zijn verjaardagstaart."

Gilles Michiels in De Standaard ***

Credits

concept, tekst

  • Tom Lanoye

muziek

  • Teun Verbruggen
  • Nicolas Rombouts

decor, licht

  • Hugo Moens

projecties

  • Klaas Verpoest

productieleiding

  • Leander Coorevits

coördinatie

  • Luc Coorevits

productie

  • Behoud de Begeerte

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. woensdag 3 april 2019 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties