Bekijk foto's
Dans

Hyphen

Charlotte Vanden Eynde, Nicolas Rombouts

Voor Hyphen tasten contrabassist-componist Nicolas Rombouts en danseres-choreografe Charlotte Vanden Eynde het spanningsveld af tussen het spontane en het gerepeteerde. Een spannende trip, live voor publiek.
Contrabassist-componist Nicolas Rombouts en danseres-choreografe Charlotte Vanden Eynde ontmoetten elkaar in 2015 toen ze uitgenodigd werden om samen een publieke improvisatie te doen in Brussel en Leuven. Er ontvouwde zich een bijzondere artistieke wisselwerking, waarbij hun beider manier van creëren veel raakvlakken bleek te hebben. Op een radicale manier benen zij het eigen medium uit. Teruggevoerd naar zijn essentie, gaat dans over het bewust aanwezig zijn van een lichaam in verhouding tot de ruimte, en is muziek de resonantie van trillingen in wisselwerking met de stilte. Voor Rombouts is muziek spelen instantcompositie, voor Vanden Eynde is dansen denken. Bij het samen improviseren wordt dit ook sámen denken. Het concept van samen denken, als twee delen van hetzelfde brein die ook autonoom kunnen functioneren, vormt het uitgangspunt van Hyphen, Engels voor ‘koppelteken’. Als twee aparte begrippen door een koppelteken verbonden worden, ontstaat er niet alleen een relatie tussen beide, maar vormt zich ook een nieuw begrip, dat beide omvat. Voor Hyphen tasten zij het spanningsveld af tussen het spontane en het gerepeteerde. Een spannende trip, live voor publiek.
Elf dansers en muzikanten uiten vanuit hun kot hun liefde voor improvisatie. Bekijk de ode aan de voorstelling Hyphen hier.
Montage door Tess Jacobs van de AP Hogeschool.

‘Hyphen’, een voorstelling van danseres Charlotte Vanden Eynde en contrabassist Nicolas Rombouts is raadselachtig. Ze tart elke beschrijving. Ze evolueert net zo grillig als doelloze mijmeringen zonder grond. Even onvatbaar als onherhaalbaar. Maar net door die beweeglijke mijmeringen klank en body te geven, materie te laten worden, is de voorstelling ook een klein wondertje.

Pieter T'Jonck in Pzazz , 28 februari 2020

van en met

 • Charlotte Vanden Eynde
 • Nicolas Rombouts

licht

 • Jan Maertens

advies

 • Marc Vanrunxt
 • Simon Lenski

productie

 • Kaap

coproductie

 • Concertgebouw Brugge
 • Les Brigittines, MA scène nationale Pays de Montbéliard

met de steun van

 • de Vlaamse Overheid

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. Geannuleerd: woensdag 27 mei 2020 — 21u30 — Katleen Vinck Gallery, Antwerpen
 2. Geannuleerd: donderdag 28 mei 2020 — 21u30 — Katleen Vinck Gallery, Antwerpen
 3. Geannuleerd: vrijdag 29 mei 2020 — 21u30 — Katleen Vinck Gallery, Antwerpen
 4. Geannuleerd: zaterdag 30 mei 2020 — 21u30 — Katleen Vinck Gallery, Antwerpen
 5. woensdag 17 november 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

FRICTION Theater 7 december 2023 t/m 17 februari 2024

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez