Bekijk foto's
Literatuur

Het stad in mij

Maud Vanhauwaert presenteert op 21 maart, Wereld Poëziedag, haar nieuwste bundel Het stad in mij. Dit boek is een bloemlezing van alle wonderbaarlijke teksten en flamboyante projecten die in het kader van haar stadsdichterschap tot stand zijn gekomen. 
Wie Maud Vanhauwaert, en de manier waarop ze het stadsdichterschap heeft ingevuld, kent, weet dat ’Het stad in mij’ een (boek)voorstelling wordt met veel bochten en onverwachte vergezichten, zwierige humor, klaterende taal en veel prachtige mensen op het podium. 

Schrijfster Joke Van Leeuwen, muzikaal duo Prisca Agnes Nishimwe en Geert Waegeman, en choreograaf Pol Coussement pakken de nieuwe bundel Het Stad in mij aan. Gusta Maes gaat in gesprek met Maud Vanhauwaert en Kurt Demey brengt samen met de gastvrouw een woordenloos gedicht. Tijdens de voorstelling wordt de installatie MACHT, die tijdens het stadsdichterschap van Maud Vanhauwaert op het Conscienceplein stond, geveild voor het goede doel door veilingmeester Peter Bernaerts. Warre Borgmans en Janne Desmet sluiten de avond af. 

Diezelfde avond wordt ook De 44 voorgesteld door Piet Piryns, een bloemlezing van de beste gedichten uit de 97 bundels die voor de Herman de Coninckprijs zijn ingestuurd. Die publicatie is vanaf Wereld Poëziedag (en geen dag vroeger) voor € 2,5 (!) te koop in de boekhandels (met gratis postergedicht).  

Het stad in mij is een programma van Behoud de Begeerte i.s.m. Toneelhuis en Antwerpen Boekenstad én een boek (uitgeverij Das Mag) van Maud Vanhauwaert.
Na de voorstelling kan u per betaald ticket de bundel Het stad in mij kopen aan een korting van -20%.

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. Geannuleerd: zaterdag 21 maart 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  2. Geannuleerd: zondag 31 mei 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties