Bekijk foto's
Theater

Het geheime experimentele observatorium voor wereldaangelegenheden

Toneelhuis, Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck brouwt in het kader van het International Festival Mladi Levi ( Ljubljana, Slovenië) samen met Maria Lucia Correia nieuwe acties onder de noemer the secret experimental laboratory for global matters

Kunstenares Maria Lucia Cruz Correia werkt op het raakpunt van beeldende kunst, performance, interventie en ecologie. Ze ontwikkelt participatieve werkmethoden waaruit structurele veranderingen kunnen voortvloeien. Benjamin Verdonck is al de derde keer te gast op Mladi levi. Aan de basis van zijn theaterprojecten, interventies in de openbare ruimte en publicaties ligt een onderzoek naar benaderingen die een uitweg kunnen bieden uit hyperproductie en onophoudelijke verplaatsingen.

Cruz Correia en Verdonck slaan hun tenten op in Ljubljana, tekenen de blauwdruk voor hun samenwerking en voeren dagelijks, vier dagen na elkaar, een artistieke actie uit die 's avonds wordt voorgesteld aan het festivalpubliek. Ze vertrekken vanuit de gedachte dat verandering mogelijk is, dat zelfs een wijziging op microniveau of een minigebaar meetelt, en dat het van wezenlijk belang is na te denken over wat er staat aan te komen en niet enkel over wat er nu is.

Een glimp van de toekomst zonder apocalyptische lading.

Deze acties vinden plaats van 22 t/m 28 augustus 2016 in Ljubljana (SI)

van

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. maandag 22 augustus 2016 — 2u00 — Ljubljana Festival, Ljubljana

Meer over ‘Het geheime experimentele observatorium voor wereldaangelegenheden’

Benjamin Verdonck in H ART: Kunst kan nieuwe verhalen vertellen Lees • 24 november 2016

Benjamin Verdonck in H ART: Kunst kan nieuwe verhalen vertellen

"Je snuift de lucht op en luistert naar de vogels, en je beseft... dat de bomen en dieren geen hol om je geven." Benjamin Verdonck kraste Cesare Pavese's woorden in een boom in Ljublijana waar hij in augustus 2016 te gast was en er het Secret Experimental Observatory for Global Matters opzette. Jonas Mortier bevraagt Verdonck in H ART 162.

Ook interessante producties

FRICTION Theater 7 december 2023 t/m 17 februari 2024

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez