Bekijk foto's
Theater

Het geheime experimentele observatorium voor wereldaangelegenheden

Toneelhuis, Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck brouwt in het kader van het International Festival Mladi Levi ( Ljubljana, Slovenië) samen met Maria Lucia Correia nieuwe acties onder de noemer the secret experimental laboratory for global matters

Kunstenares Maria Lucia Cruz Correia werkt op het raakpunt van beeldende kunst, performance, interventie en ecologie. Ze ontwikkelt participatieve werkmethoden waaruit structurele veranderingen kunnen voortvloeien. Benjamin Verdonck is al de derde keer te gast op Mladi levi. Aan de basis van zijn theaterprojecten, interventies in de openbare ruimte en publicaties ligt een onderzoek naar benaderingen die een uitweg kunnen bieden uit hyperproductie en onophoudelijke verplaatsingen.

Cruz Correia en Verdonck slaan hun tenten op in Ljubljana, tekenen de blauwdruk voor hun samenwerking en voeren dagelijks, vier dagen na elkaar, een artistieke actie uit die 's avonds wordt voorgesteld aan het festivalpubliek. Ze vertrekken vanuit de gedachte dat verandering mogelijk is, dat zelfs een wijziging op microniveau of een minigebaar meetelt, en dat het van wezenlijk belang is na te denken over wat er staat aan te komen en niet enkel over wat er nu is.

Een glimp van de toekomst zonder apocalyptische lading.

Deze acties vinden plaats van 22 t/m 28 augustus 2016 in Ljubljana (SI)

van

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. maandag 22 augustus 2016 — 2u00 — Ljubljana Festival, Ljubljana

Meer over ‘Het geheime experimentele observatorium voor wereldaangelegenheden’

Ook interessante producties

Honderd Theater 16 juni 2024 t/m 19 december 2024

Honderd

Toneelhuis / Martha!tentatief / Ruud Gielens & Bart Van Nuffelen