Bekijk foto's
Theater

Habibi Trilogie

Toneelhuis, Dood Paard, Mokhallad Rasem, Kuno Bakker

Een prachtig ontwapenend monument over toenadering en dialoog. Een dagvullende theaterbelevenis met tussen de voorstellingen door Iraaks eten, drankjes en livemuziek van Daadouch.

Tussen 2018 en 2022 maakten Mokhallad Rasem en Kuno Bakker samen drie voorstellingen die gingen over de ontmoeting, het huis en de liefde.

Samen vormen ze een trilogie, die je nu kan meemaken in de Bourla als dagvullende theaterbelevenis. Tussen de voorstellingen door serveren we Iraakse maaltijden, drankjes en livemuziek van Daadouch.

Dompel je onder in het universum van Rasem en Bakker!

In De verse tijd zijn ze twee dolende zielen, die proberen common ground te vinden. In Homemade zoeken ze een plek waar ze zich thuis voelen en in Looking for habibi doen ze met Janneke Remmers, Peter Verhelst en Britt Truyts een poging de liefde te vatten.
Rode draad in de Habibi Trilogie zijn de twee rasentertainers Rasem en Bakker, die je meenemen in hun verbeeldingswereld. Daarin behandelen ze - op hun unieke wijze - grotere en kleinere levensvragen met een mengeling van lichtheid, poëzie, filosofie en banaliteit. 

​​​​​​Programma
14u00 - 15u20  De verse tijd
16u00 - 17u30  Homemade
19u00 - 20u30  Looking for habibi

Beleef de trilogie voor de prijs van €49, eten inbegrepen, met het Habibi Trilogie abonnement. Een belevenis!

"Een ontroerende ode aan gelijkwaardige uitwisseling van ideeën."

"De verse tijd van Dood Paard en Toneelhuis: een expliciete, integere en kwetsbare poging om met de ander samen te leven, ook als je elkaar niet begrijpt."

"In Homemade laten Kuno Bakker en Mokhallad Rasem zien dat ‘thuis’ zich maar moeilijk laat vangen"

"Was De Verse Tijd een medley van dialogen en Homemade een theatraal en filmisch spel, dan verandert de vorm hier naargelang de speler(s). Een Arabisch gedicht, een filosofische uiteenzetting, een reeks mopjes: habibi zit overal."

"In het slot van hun drieluik over samenleven staan Kuno Bakker en Mokhallad Rasem voor het eerst met anderen samen op het toneel. De kwetsbare bijdrage van Janneke Remmers is een verrijking."

van, met, door

 • Mokhallad Rasem
 • Kuno Bakker
 • Janneke Remmers
 • Peter Verhelst
 • Britt Truyts
 • Michael Yallop
 • Elmar Neudam
 • Iwan Van Vlierberghe

productie

 • Toneelhuis
 • Dood Paard

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. zondag 25 september 2022 — 14u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties