Film

A Separation

Ashgar Farhadi

Asghar Farhadi

Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. 
Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoogopgeleide Simin wil weg uit Iran, om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden, en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Bij de familierechter probeert iedereen wanhopig zijn of haar gelijk te halen. 

Overladen met prijzen, waaronder de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

A Separation wordt een verwoestend en meedogenloos gezinsdrama, dat onder de oppervlakte ook nog maatschappelijke verhoudingen bespreekt.

Het scenario, waarin de situatie steeds verder uit de hand loopt, zit zo briljant in elkaar dat er geen ontkomen meer aan is. In de puinhoop zijn nergens daders te vinden, alleen slachtoffers. Een deprimerender en verstikkender beeld van de maatschappelijke situatie in zijn land had regisseur en scenarist Asghar Farhadi niet kunnen bedenken.

regie

  • Asghar Farhadi

met

  • Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat, Shahab Hosseini, e.a.

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. dinsdag 14 maart 2023 — 20u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen

Meer over ‘Film: A Separation’

House of Flying Generations Lees • 1 maart 2023

House of Flying Generations

Een maand lang presenteren we, op onze podia, een reeks voorstellingen, concerten, films, debatten en lezingen rond het thema generaties en families.

 

Ook interessante producties