nl fr en
Theater

Familie

Milo Rau, NTGent

In 2007 hing een voltallig gezin zich in Calais op: de ouders en hun twee kinderen. Er is nooit een motief gevonden. De afscheidsbrief meldde enkel: 'We hebben het verknoeid.'

Dit familiedrama wordt opgevoerd door een echte familie: acteurs An Miller en Filip Peeters treden niet alleen samen op als koppel, voor het eerst in hun carrière staan ze op het podium samen met hun twee tienerdochters Leonce en Louisa - en hun honden. 

Welke redenen, welke trauma's liggen ten grondslag aan zo'n zelfmoord? Familie is een experiment, een etnologische studie van een hedendaags privéleven, een tentoonstellen van het alledaagse: op scène zien we het huis van de familie Demeester, of is het het huis van de familie Peeters/ Miller? Samen reconstrueren ze de mysterieuze case van de familie Demeester, daarbij houden ze hun eigen gezin tegen het licht en stellen ze de constructie van het gezin, als kern en oorsprong van onze wereld vandaag, in vraag.

Nadat hij een nieuwe versie van the New Gospel/ het Nieuwe Evangelie heeft opgenomen samen met vluchtelingen in Zuid-Italië en terwijl hij met inheemse activisten in de brandende Amazone Antigone van Sophocles ensceneert, presenteren Milo Rau en NTGent met Familie een intieme kijk op de West-Europese middenklasse.

Milo Rau is sinds het seizoen 2018-2019 artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Hij viel – met zijn meer dan vijftig producties – meermaals in de prijzen. Zo ontving hij o.m. in 2018 de European Theatre Prize.

Credits

regie

 • Milo Rau

spel

 • Filip Peeters
 • An Miller
 • Leonce Peeters
 • Louisa Peeters

kostuum- en decorontwerp

 • Anton Lukas

dramaturgie

 • Carmen Hornbostel

coach

 • Peter Seynaeve

productie

 • NTGent

coproductie

 • Romaeuropa Festival
 • Künstlerhaus Mousonturm

met de steun van

 • Tax Shelter maatregel v/d Belgische Federale Overheid

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. Geannuleerd: zaterdag 14 maart 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Nieuws over ‘Familie’

Toneelhuis in tijden van corona Artikel — 29 april 2020

Toneelhuis in tijden van corona

In de Bourla en op reis

In het licht van de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus ziet Toneelhuis zich genoodzaakt om alle geplande voorstellingen in de Bourla en op reis tot eind juni af te gelasten. In een theater is het immers onmogelijk de zo belangrijke social distancing te garanderen en de gezondheid van ons publiek staat nu voorop.

Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, vindt u die op onze website en op social media. Alle ticketkopers worden per email of telefonisch geïnformeerd. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden kan het even duren voor u een terugbetaling van de tickets ontvangt. Wij hopen op uw begrip.

Reacties (2)

Chris Verhavert — 28 juli 2021

Volgen er nog opvoeringen van Familie in Vlaanderen?

Toneelhuis — 11 oktober 2021

Beste, de voorstelling wordt eind december hernomen bij NTGent. Alle verder info vindt u hier: https://www.ntgent.be/nl/producties/familie-ntgent
- Vriendelijke groet namens Toneelhuis

LAURETTE FONTEYNE — 21 mei 2020

Kunt u mij verwittigen wanneer de voorstelling "familie " begint ?

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties