Theater

de ruil

Benjamin Verdonck, Toneelhuis

In een stukje bos in de landschapstuin van Paleis Soestdijk staat een kleine houten chalet. Dit huisje kreeg prinses Wilhelmina in 1892 voor haar twaalfde verjaardag cadeau. Het werd in Zwitserse stijl gebouwd en het beekje dat ernaast loopt, werd speciaal aangelegd om een ideaalbeeld van het Alpenlandschap op te roepen. 

Het rustieke bruggetje en de boomstronken van cement maken de illusie compleet. In het chalet stond een poppenhuis en kindermeubilair waarmee de prinses naar hartenlust kon spelen. Naast het Wilhelminachalet staat een huisje van karton. Het is het speelhuis van de jongste dochter van kunstenaar Benjamin Verdonck. In het kader van Palace in Wonderland deed hij een speelhuizenruil: in zijn achtertuin in Antwerpen staat nu een kopie van het chalet waarin zijn dochter prinsesje kan spelen. In de paleistuin staat nu een speelhuis waarin een prinses even kind kan zijn.

Dit werk was te zien van 19 juni t/m 27 september in Paleis Soestdijk, Baarn (Nederland).

Onder de titel EVEN I MUST UNDERSTAND IT spint Benjamin Verdonck sinds begin 2015 een web van projecten die nu eens de vorm van een voorstelling aannemen, dan weer een lezing, een tentoonstelling of een installatie in de openbare ruimte. De ene vorm lokt de volgende uit. 

van

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis
  • Toneelhuis

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. vrijdag 19 juni 2015 — 2u00 — Paleis Soestdijk, Baarn

Meer over ‘de ruil’

Benjamin Verdonck in CROXHAPOX Lees • 10 maart 2016

Benjamin Verdonck in CROXHAPOX

Benjamin Verdonck neemt deel aan een groepstentoonstelling van CROXHAPOX, het Gentse experimenteel centrum voor actuele kunst. De opening van Elf na twaalf vindt plaats op zaterdag 12 maart om 18 uur. Verdonck zet er de installatie “lesmateriaal voor het werk dat ik samen met een lagere school uit Antwerpen aan het maken ben” neer, onderdeel van Terug naar huis, een project dat op zijn beurt deel uitmaakt van het grotere EVEN I MUST UNDERSTAND IT.

2060 verzet bomen Kijk • 21 december 2015

2060 verzet bomen

Op 17 december 2015 trekt een bijzondere stoet van het Sint-Jansplein naar het De Coninckplein. Tientallen mensen dragen zes bomen onder het lawaai van kettingzagen en drummers naar hun eindbestemming.

De actie wordt opgezet door TimeCircus, S.W.A.N en Benjamin Verdonck.

#evenimustunderstandit

Benjamin Verdonck in Wonderland Lees • 18 juni 2015

Benjamin Verdonck in Wonderland

Zeven hedendaagse kunstenaars presenteren nieuwe tijdelijke kunstwerken in de landschapstuin van Paleis Soestdijk in de expositie Palace in Wonderland, van 19 juni t/m 27 september 2015 in Baarn (Nederland).

Ook interessante producties

FRICTION Theater 7 december 2023 t/m 17 februari 2024

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez