nl fr en
Theater

Anatomie van pijn

NTGent

Bekijk foto's
Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering?
Regisseur Lies Pauwels (Het Hamiltoncomplex) maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, als pijnlijke blooper, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding, als label of als voorspeller van onheil. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden omdat ze met een specifieke aandoening geboren zijn of in de loop van hun leven met pijn werden geconfronteerd, zowel lichamelijk als mentaal.

Samen met vier podiumkunstenaars ontleedt Lies Pauwels pijn en zijn metaforen. Samana, een organisatie die de belangen behartigt van patiënten met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project.

Lies Pauwels is regisseur en actrice. Ze werkte nauw samen met Alain Platel en Arne Sierens en richtte in 2013 Sontag op, een platform waarmee ze haar werk als maker en als speler wil verbinden aan verschillende artistieke partners, zoals o.m. CAMPO, hetpaleis en NTGent.

"Anatomie van pijn is fantasievol, ontregelend en compromisloos."

"De grote kracht van Lies Pauwels is dat ze werk maakt zoals het leven zelf: grillig, mysterieus, overrompelend, emotioneel, wars van alle logica en vol contrasten… Haar barokke esthetica is een zeldzaamheid geworden op het toneel. Voor Pauwels mag more echt nog eens more zijn en in harde besparingstijden is dat (ongewild?) een welkom statement."

Charlotte De Somviele in Etcetera , 19 december 2019

"Het stuk blijft hangen, als een pijn die niet wijken wil.  "

Siebren Nachtergaele in Pzazz , 17 december 2019

"Pijn is geen pretpark."

"Pijnpatiënten spelen expertenrol in "Anatomie van pijn" in NTGent"

in VRT NWS , 10 december 2019

"Anatomie van Pijn (interview met Lies Pauwels & cast)"

Credits

regie

  • Lies Pauwels

dramaturgie

  • Steven Heene

scenografie, kostuum

  • Johanna Trudzinski

lichtontwerp

  • Kurt Lefevre

productie

  • NTGent
  • Sontag
  • Samana

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zaterdag 18 januari 2020 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties