nl fr en
Theater

Anatomie van pijn

NTGent

Bekijk foto's
Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering?
Regisseur Lies Pauwels (Het Hamiltoncomplex) maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, als pijnlijke blooper, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding, als label of als voorspeller van onheil. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden omdat ze met een specifieke aandoening geboren zijn of in de loop van hun leven met pijn werden geconfronteerd, zowel lichamelijk als mentaal.

Samen met vier podiumkunstenaars ontleedt Lies Pauwels pijn en zijn metaforen. Samana, een organisatie die de belangen behartigt van patiënten met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project.

Lies Pauwels is regisseur en actrice. Ze werkte nauw samen met Alain Platel en Arne Sierens en richtte in 2013 Sontag op, een platform waarmee ze haar werk als maker en als speler wil verbinden aan verschillende artistieke partners, zoals o.m. CAMPO, hetpaleis en NTGent.

Credits

regie

  • Lies Pauwels

productie

  • NTGent
  • Sontag
  • Samana

Alle data

  1. zaterdag 18 januari 2020 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties