Bekijk foto's
Theater

Analoog

DE HOE, Louis Janssens, Willem de Wolf

Twee mannen proberen de tijd tussen hen te overbruggen. Willem de Wolf (61) en Louis Janssens (27) gaan in dialoog, maar dan anders: ze verwisselen van rol. Zo wordt de oudere man de jongere en andersom. Een wonderschoon acteursduet. 
Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneel­school Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar terug. Hij zag dezelfde gretig­heid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzeker­heid. Zelfs die hele slungel­ach­tige gestalte met sugges­tieve haarlok die noncha­lant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelaten­heid verpakte onzeker­heid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog is een interge­ne­ra­ti­o­nele voorstel­ling waarin wordt gezongen en gesproken over de kinder­tijd, over moeders en over zoekende ontwrich­tende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerpro­cessen. Over vroeger en later, maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positi­o­neren binnen de wereld.

Een voorstel­ling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruit­kijkt en Louis vooruit­blikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrich­tingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuur­lijk aan.
 

Na afloop van de voorstelling op 28 maart is er een nagesprek. Twee jonge studenten van de theateropleiding aan het Kask (Gent), Dorelia Schraven en Anna De Graeve, gaan samen met hun docent Carolina Maciel França in gesprek rond generaties, met de makers van de voorstelling. 

Analoog maakt deel uit van House of Flying Generations, een festival vol familiedrama’s, films en theater over generaties. Acteurs- en muzikantenfamilies staan samen op het toneel. Met debatten over artistieke generaties, repertoire, traditie en toekomst. Ontdek hier het programma!

In een prachtig duet reflecteren Willem de Wolf en zijn ex-student Louis Janssens over de manier waarop ze elkaar en elkaars werk vormden, en vormen.

in De Morgen

"Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis."

"Als een toverbal geeft Analoog steeds meer kleurige lagen en emotionele smaken prijs. Het stuk is een portret van een band tussen deze twee mannen maar het overstijgt die ene band en wordt ook, net zoals Ernaux het in haar werk meesterlijk demonstreert, een illustratie van hoe generaties elkaar uitdagen en dragen."

Els Van Steenberghe in Knack Focus **** , 19 oktober 2022

van en met

 • Louis Janssens
 • Willem de Wolf

Techniek, licht & soundtrack

 • Shane van Laer

choreografisch advies

 • Femke Gyselinck

kostuums

 • Cecil Taylor

productie

 • DE HOE

coproductie

 • Het Laatste Bedrijf

met dank aan

 • Ferre Marnef
 • Simon Baetens
 • Peter Seynaeve
 • Mitch Van Landeghem
 • Carine van Bruggen

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. dinsdag 28 maart 2023 — 20u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen
 2. woensdag 29 maart 2023 — 20u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen

Meer over ‘Analoog’

Ook interessante producties