nl fr en
Theater

Achter/Af

de Koe

Bekijk foto's
Mogen we al terugkijken, of is het nog te vroeg?
Mogen we ons al een beetje met onszelf verzoenen?
En is het eigenlijk wel zo’n goed idee om achterom te kijken? Kan dat eigenlijk wel: tegelijk achteromkijken en vooruitgaan? Hebben we liever een fantasie over wat zal komen, dan een herinnering aan hoe het was?
ACHTER/AF is de afsluiter van een seizoen vol reprises en terugblikken op het 30-jarige bestaan van de KOE. ACHTER/AF is de voorstelling na de voorstelling. Een stuk over opluchting en voldane vermoeidheid, maar ook over zelfhaat en gemiste kansen. Een stuk over nachtelijke ritten terug naar huis, heen en weer geslingerd tussen ‘waarvoor doe ik dit eigenlijk? en ‘hiervoor doe ik het dus’.
Een stuk tussen dronken uitgelatenheid en beschaamde stilte.

ACHTER/AF is een volle, gezellige avond, uitbundig en intiem als een nachtclub vlak voor sluitingstijd, met genode en ongenode gasten, gewenste en ongewenste intimiteiten, een boekpresentatie aan het begin en krokodillentranen aan het einde. Een avond vol herinneringen en hernemingen, vol confessies en conferences, vol oude liefdes, liederen, plannen en oud zeer.

Na 30 jaar theaterteksten waagt de KOE zich eindelijk aan een boek: KOE DOET BOEK! Een boek dat de vraag stelt hoe de KOE een boek zou maken, een voorstelling op papier, een grillig en verrassend werk waarin Peter, Natali en Willem - met behulp van co-auteur en redacteur Wannes Gyselinck - u een unieke blik schenken op hun filosofie en werkwijze.
Kortom: een jubileumboek zoals enkel de KOE dat maken kan. 

De officiële prijs is €39, maar na de voorstelling zal het boek te koop zijn aan een gereduceerde prijs.

Check hier een voorpublicatie

"Met de nodige knipogen en zelfrelativering, maar ook met een lekkere dosis arrogantie probeert zowel het boek als de afgeleide theatervoorstelling De Koe in te schrijven in de (theater)geschiedenis."

Filip Tielens in De Standaard

"Voor iedereen die van het geestig-vrijgevochten, postmoderne werk van De Warme Winkel, Wunderbaum en aanverwanten houdt een aanbeveling."

Ron Rijghard in NRC Handelsblad

"Deze voorstelling lijkt wel een poppenkast: ongenadig hakken de poppen op elkaar in, maar door hun houten koppen blijven gevolgen uit. Dramatische momenten worden zo hilarisch. Ramses Van den Eede, zoon van, vrolijkt de charade op met vernuftige combinaties van drum, toetsen en sax."

Pieter T'Jonck

Credits

van en met

 • Natali Broods
 • Peter Van den Eede
 • Willem De Wolf

decor en licht

 • Bram De Vreese
 • Shane van Laer

geluid

 • Bram De Vreese
 • Shane van Laer

muziek

 • Ramses Van den Eede

tekstbijdrage

 • Rebekka de Wit

productie

 • de Koe

coproductie

 • Het Laatste Bedrijf

Alle data

 1. zaterdag 30 mei 2020 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

Hyphen Dans 27 mei 2020 t/m 30 mei 2020

Hyphen

Charlotte Vanden Eynde / Nicolas Rombouts