Radio Toneelhuis: Stemmen van verlaten stoelen

Radio Toneelhuis: Stemmen van verlaten stoelen

Trouwe bezoekers missen hun theaterstoel in de Bourla

De stemmen op de scène zijn door corona verstomd. Plots heerst er stilte in de Bourla. Lisaboa Houbrechts en auteur en journaliste Anna Luyten leggen hun oor te luisteren bij trouwe bezoekers die nu ‘hun’ Bourla moeten missen. Het resultaat: een reeks ontmoetingen die steeds vertrekken vanuit… hun vaste theaterstoel.

 

Aan het woord: Helena van Loo - Irene. Ze is 91 jaar, en sinds 1940 een groot theaterliefhebber en trouwe bezoeker van de Bourla. Dorothy De Bakker werd blind door een ziekte maar blijft de Bourla bezoeken op matinees met audiodescriptie. Ondanks het verlies van haar zicht blijft ze met haar oren en haar reukzin genieten van de Bourla en de voorstellingen. Carl Meeusen coördineert als ‘verbindingsofficier’ de geplande verbouwing van de Bourla en vertelt de geschiedenis van de zaal en de toekomst van haar stoeltjes. We spraken met Tinneke Laman, restaurateur van de Bourla theaterstoelen en met Hein Knapen, dokter in de zaal. Een mooi palet van personages dat vanuit een lege Bourla spreekt vanuit hun theaterhart.
Met live muziek van Gilles Vandecaveye-Pinoy.

Beluister hier de negende aflevering van Radio Toneelhuis: Stemmen van verlaten stoelen - met Lisaboa Houbrechts en Anna Luyten.