Radio Toneelhuis: In het hoofd van Benjamin - deel 2

Radio Toneelhuis: In het hoofd van Benjamin - deel 2

Een muzikale trip doorheen werk en leven van Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck geeft opnieuw een muzikale inkijk in zijn leven. Gewapend met enkel een hoofd vol muzikale herinneringen neemt hij u mee op een parcours doorheen zijn leven en zijn werk. 

 

Het verhaal start op het Jezuïetencollege in Antwerpen, waar Benjamin als kleine jongen meezong in het kathedraalkoor. Zijn muzikale herinneringen nemen u mee tot in de Sint-Pietersbasiliek in Rome, waar nonnen zich verdringen om de paus aan te raken, maar ook naar de toneelschool, met een gecamoufleerde Pieter De Buysser achter de knoppen. Het verhaal voert ons via bedenkingen over seksueel ontluiken in Voorjaarsontwaken van Wedekind, langs The Naked Shit Pictures van Gilbert & George, tot bij een cameo met een kunstgebit.

Verhalen over Charms, Guy Cassiers en belevenissen met een bijl en acrylverf met een klas kleuters. Een ode aan Braakland van Lotte van den Berg en aan Tauberbach, de voorstelling van Alain Platel naar het project van Artur Zmijewski, die een dovenkoor in Leipzig Bach liet zingen zoals dat volgens hen klinkt. 

Opnieuw een onvergetelijke reis in het hoofd van de eigenzinnige creatieveling!

Beluister de aflevering hier.

Beluister hier deel 1 van Benjamins Trip down memory lane.