Boekpresentatie NEW SKIN / LEVITATIONS

Boekpresentatie NEW SKIN / LEVITATIONS

Vrijdag 22 februari 2019 aansluitend aan de voorstelling 'new skin'

Naar aanleiding van haar twee meest recente voorstellingen, new skin en Levitations, brengt Hannah De Meyer de speelteksten én de inspiratiebronnen van haar solovoorstellingen samen in een self-published boek.

“Gedrukte theaterteksten hebben voor mij vaak iets van een verlaten gebouw. Je houdt plots enkel letters over en niks meer van de stem van de acteurs, hun lichamen, de grilligheid van het licht, de muziek.”

Kan je iets van die levendigheid toch meenemen op papier? Kan een publicatie beweeglijk zijn? En ook: hoe maak je het web van andere auteurs zichtbaar waarmee je je werk verbindt?

De Meyer klopte aan bij vormgevers Chloé Dhauwe en Ine Meganck en fotograaf Dries Segers. Samen ontwierpen ze een publicatie die de theaterteksten transformeert tot een nieuw, autonoom werk. 

Levitations is een meerstemmige trip langs de pieken en dalen van De Meyers verbeelding. De verschillende stemmen worden in de publicatie niet weergegeven als personages, maar als tonen in een partituur. 

De voorstelling new skin is een afdaling in de aarde waarbij dode stukken lichaam en vergeten critters tot leven worden geschud. De dynamiek van licht en geluid werkt door in de typografie van het boek.
Daarnaast verwijst new skin expliciet naar het werk van feministische, ecologische en anti-racistische schrijvers zoals Achille Mbembe, Donna Haraway, Anna Tsing en Vinciane Despret. De publicatie toont het heterogene web van bronnen waarmee De Meyer haar werk verbindt. 

Daarmee sluit het boek aan bij De Meyers traject binnen Toneelhuis en P.U.L.S. (Project for Upcoming Talent for the Large Stage). P.U.L.S. gaat voor haar niet enkel over het bespelen van een groot podium, maar ook – en vooral – over het bevragen van een canon. “Welke stemmen ervaar ik als dominant in de grote zaal? En met welke verhalen, discoursen en praktijken kan je dat canon infiltreren en misschien zelfs muteren?”

Boekpresentatie aansluitend aan de voorstelling new skin
Programma:
* voorstelling van het boek door regisseur en schrijver Bart Meuleman
* Hannah De Meyer over de publicatie
* Na afloop signeert Hannah haar boek


design Chloé Dhauwe & Ine Meganck
photo-essay Dries Segers
© Hannah De Meyer, 2019
self-published with the support of Toneelhuis
112p, 12x17cm
isbn 9789076734330

Ook interessante producties: