nl fr en

Antigone in Molenbeek + Tiresias online te zien op Lessingtage 2021 Digital

Het eerste Europese online theaterfestival met voorstellingen van theaternetwerk mitos21

Het Duitse Thalia Theater in Hamburg en Dramaten, het Zweedse nationaal theater in Stockholm, organiseren samen het allereerste Europese online theaterfestival. Ze zijn beide lid van mitos21, een Europees netwerk van de toonaangevende theaters van het continent, waar ook Toneelhuis deel van uitmaakt. 
 

Wat eerst voorzien was als een live internationaal theaterfestival in het Thalia Theater in Hamburg, Lessingtage 2021, zal nu omwille van de pandemie online doorgaan. Zo krijgt een internationaal publiek de kans om een digitaal panorama van het Europese theater mee te pikken.
 
Van 20 t/m 29 januari biedt Lessingtage 2021 voorstellingen van over het hele continent, van België tot Rusland, van Italië tot Zweden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over reis- en contactbeperkingen! 

Elke avond kan u vanuit uw zetel genieten van een andere voorstelling van de verschillende Europese theaters. De deelnemende theaters kozen hun bijdrage zelf uit en geven het publiek een korte introductie bij hun voorstelling. Alle opnames zijn in de originele taal, met Engelse ondertiteling. De voorstellingen zijn telkens één avond gratis online te bekijken. 

Van Toneelhuis is de voorstelling Antigone in Molenbeek + Tiresias te zien op 23 januari 2021 om 19u. 

De impact van de pandemie op de theaters verschilt per land; sommige theaters moeten vechten om te overleven, andere hebben meer middelen en zekerheid om deze crisis te doorstaan. Lessingstage 2021 is dus ook een gebaar van solidariteit tussen de partners in het netwerk, om elkaars werk te tonen en de aandacht te vestigen op de moeilijke omstandigheden waarin we op dit moment theater maken.

Volg hier de streaming vanaf 23 januari om 19u.Nog meer Antigone: een andere geactualiseerde versie van Antigone werd verfilmd in 2019 door de Canadese Sophie Deraspe. De film kreeg geen Belgische release, maar De Cinema en Toneelhuis slaan de handen in elkaar om de film binnenkort online beschikbaar maken.

Ook interessante producties: