nl fr en

ZIJDE

verhaaltjes voor het slapengaan 

in tijden van quarantaine


Gedurende twee maanden leest Guy Cassiers iedere avond een fragment voor uit Zijde van Alessandro Baricco. Adrienne Altenhaus maakt er filmpjes bij op maat van de verhalen.
Een betoverend verhaal over een onverklaarbare ziekte onder zijderupsen, een reis naar Japan en een mysterieuze vrouw met 'niet-oosterse ogen' .

De reis die het hoofdpersonage Hervé Joncour maakt naar de andere kant van de wereld, maakt Guy Cassiers naar de andere kant van zijn huis.
Ieder fragment krijgt zijn eigen plek.

"Dit is geen roman. En ook geen verhaal. Dit is een geschiedenis. Ze begint met een man die naar de andere kant van de wereld gaat, en ze eindigt met een meer dat daar maar ligt te liggen, op een winderige dag. De man heet Hervé Joncour. Hoe het meer heet is onbekend. Veel meer valt er niet aan toe te voegen. Misschien is het goed om te verduidelijken dat het om een negentiende-eeuwse geschiedenis gaat: dan hoeft niemand vliegtuigen, wasmachines en psychoanalisten te verwachten. Die komen er namelijk niet in voor. Misschien een volgende keer."

Elke avond om 21u vertelt Guy Cassiers een nieuw verhaaltje op de Toneelhuis Facebook. Volg ons!

stem: Guy Cassiers
camera: Adrienne Altenhaus