Theatre

de finale

EVEN I MUST UNDERSTAND IT

Benjamin Verdonck, Toneelhuis

Standing in the pond in the municipal park in Antwerp are two goal posts. Strange!  

They’ve been there a long time and it looks as if the football pitch has been flooded.

Could it have been done on purpose? Perhaps by someone who can’t stand children? Or perhaps the goals were originally on dry land and somebody moved them. Or of course it could be that the ice caps have melted...  But it’s odd nevertheless.

Since the beginning of 2015 Benjamin Verdonck has been weaving a web of projects under the title EVEN I MUST UNDERSTAND IT. Some of the projects take the form of a show and some the form of a talk, an exhibition or an installation in the public space. One form engenders the next. 

concept

  • Benjamin Verdonck

production

  • Toneelhuis
  • KVS

coproduction

  • Tweetakt/Kaap 2015

All data

There are no upcoming activities for this event.

  1. Wednesday 21 October 2015 — 2h00 — Stadspark, Antwerpen

News about ‘de finale’

Benjamin Verdonck in CROXHAPOX Article • 10 March 2016

Benjamin Verdonck in CROXHAPOX

Benjamin Verdonck neemt deel aan een groepstentoonstelling van CROXHAPOX, het Gentse experimenteel centrum voor actuele kunst. De opening van Elf na twaalf vindt plaats op zaterdag 12 maart om 18 uur. Verdonck zet er de installatie “lesmateriaal voor het werk dat ik samen met een lagere school uit Antwerpen aan het maken ben” neer, onderdeel van Terug naar huis, een project dat op zijn beurt deel uitmaakt van het grotere EVEN I MUST UNDERSTAND IT.

2060 verzet bomen Video • 21 December 2015

2060 verzet bomen

Op 17 december 2015 trekt een bijzondere stoet van het Sint-Jansplein naar het De Coninckplein. Tientallen mensen dragen zes bomen onder het lawaai van kettingzagen en drummers naar hun eindbestemming.

De actie wordt opgezet door TimeCircus, S.W.A.N en Benjamin Verdonck.

#evenimustunderstandit

Benjamin Verdonck in galerij Annie Gentils met AFTER THE GOLDRUSH Article • 13 October 2015

Benjamin Verdonck in galerij Annie Gentils met AFTER THE GOLDRUSH

In de Antwerpse galerie Annie Gentils opent op 18 oktober 2015 een nieuwe tentoonstelling met werk van Guy Rombouts & Benjamin Verdonck. Visueel kunstenaar Rombouts is altijd al gefascineerd geweest door de spanning tussen een woordvorm – de letters – en de inhoud. Verdonck toont zelf ook nieuw werk en opent de tentoonstelling met een performance om 17 uur.

terug naar huis Video • 22 June 2015

terug naar huis

terug naar huis is een van de activiteiten waaraan Benjamin Verdonck stapsgewijs werkt onder de titel EVEN I MUST UNDERSTAND IT. Dit is een cluster van installaties, acties, activiteiten en vlugschriften die opduiken in het straatbeeld van Antwerpen, Brussel, Rotterdam, Ljubljana… waarin Verdonck vorm tracht te geven aan zijn bekommernis om het uitblijven van het publieke debat over de stilaan onafwendbare veranderingen in ons ecosysteem. 

Benjamin Verdonck in Wonderland Article • 18 June 2015

Benjamin Verdonck in Wonderland

Zeven hedendaagse kunstenaars presenteren nieuwe tijdelijke kunstwerken in de landschapstuin van Paleis Soestdijk in de expositie Palace in Wonderland, van 19 juni t/m 27 september 2015 in Baarn (Nederland).

De finale op Tweetakt/Kaap Article • 31 March 2015

De finale op Tweetakt/Kaap

Op Tweetakt/Kaap – hét avontuurlijke kunstenfestival voor alle leeftijden in Utrecht (NL) – is vanaf 6 april De finale te zien, een installatie van Benjamin Verdonck. De finale is onderdeel van een groter project van Verdonck, EVEN I MUST UNDERSTAND IT.  Onder deze  titel duiken in het straatbeeld van Antwerpen, Brussel, Rotterdam, Ljubljana en andere steden in verre en minder verre buitenlanden installaties, acties, activiteiten en vlugschriften op waarin Benjamin Verdonck vorm tracht te geven aan wat hem meer dan ooit bezighoudt: het uitblijven van het publieke debat over de stilaan onafwendbare veranderingen in ons ecosysteem. Welke rol kan een kunstwerk spelen in het vormgeven van onze relatie met deze op til zijnde catastrofe? Wat gebeurt er met de kunst als kritisch gebaar wanneer ze verbonden wordt met maatschappelijk engagement?
Te zien van 6 april tem 31 mei in Fort Ruigenhoek in Utrecht.

Also interesting productions