nl fr en

Toegankelijkheid

Toneelhuis vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van het Toneelhuisaanbod. Daarom zetten we in op het toegankelijk maken van voorstellingen voor mensen met een beperking.

Slecht te been?
Rolstoelgebruiker?

U kunt terecht op gereserveerde plaatsen in een loge op het eerste balkon. Deze plaatsen zijn bereikbaar met de lift en bevinden zich vlakbij de aangepaste toiletten.
Om u zo vlot mogelijk naar de juiste plaatsen te bren­gen, vragen we om bij uw reservering te melden dat u een rolstoelgebruiker bent.

Hoort u niet (goed)?

Als u een hoorapparaat hebt, kunt u gebruik maken van de ringleiding. Dit draadloos systeem zorgt ervoor dat u de geluiden van de scène rechtstreeks in uw hoorapparaat beluistert. Wie gebruik wil maken van de ringleiding, reserveert plaatsen op de parterre van rij 1 t/m 12. Of reserveer telefonisch — wij helpen u graag verder.

Ziet u niet (goed)?

Voor blinden en slechtzienden biedt Toneelhuis audio inleiding  (AI) en audiobeschrijving (AD) op de zondagmiddag matinees.

AUDIO INLEIDING
Dit is een gesproken inleiding met nadruk op visuele elementen waaronder een beschrijving van het decor en de kostuums. De AI is online te beluisteren. Zo zijn ook avondvoorstellingen toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

AUDIOBESCHRIJVING
AD is een techniek waarbij een theatervoorstelling toegankelijk gemaakt wordt voor mensen met een visuele beperking. Via hoofdtelefoons wordt bijkomende informatie gegeven over wat zich afspeelt op scène en niet duidelijk wordt door de dialogen.

Begeleiding nodig?

Vrijwilligers van Inter vzw voorzien assistentie en begeleiden mensen met een beperking vanaf een centraal verzamelpunt aan het Centraal Station Antwerpen, naar de Bourla en weer terug. Afspraak: 1u15 voor aanvang van de voorstelling.

Partners

Toneelhuis realiseert toegankelijkheid voor mensen met een beperking samen met Inter vzw, VeBeS vzw (Licht en liefde), AHOSA en Onder Ons vzw. Met de Onderzoeksgroep TricS (Vertaalwetenschap, Tolkwetenschap en Interculturele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen) en OPEN (Expertisecentrum voor Toegankelijke Media en Cultuur UA) houdt Toneelhuis de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen op vlak van audiobeschrijving.

seizoen 2021-2022

Heeft u specifieke noden? Laat het ons weten bij uw reservering, wij doen het nodige om uw theaterbezoek zo aangenaam mogelijk te maken.
Meer info via Maya Van Puymbroeck

sTEUN ONS

Toneelhuis wil toegankelijk zijn voor iedereen. Ook voor wie de drempels soms te hoog zijn, voor wie blind is of slechtziend, doof of slechthorend, voor mensen met een beperking of voor wie het financieel moeilijker heeft. Dat kunnen wij niet alleen. Uw steun is broodnodig. Elke gift maakt een verschil. Doet u mee? 
Bekijk de pagina Steun ons voor alle verdere info.