nl fr en

Educatie & omkadering

Wie graag zelf meer informatie opzoekt, vindt op onze website uitgebreide en diepgaande achtergrondinformatie over de makers, de voorstellingen en de omkaderende activiteiten van Toneelhuis. Toneelhuis heeft een gevarieerd educatief aanbod voor groepen met meer en minder theaterervaring. We kunnen desgewenst onderstaande activiteiten organiseren, maar ook op school komen - digitaal of live. Overleg je wens of idee met Petra Damen

Workshops

Toneelhuis organiseert theaterworkshops op maat vanaf 16 jaar.  Zij ervaren zelf wat spelen is, ze verhouden zich tot de thema’s en achtergronden van de voorstelling. De workshops duren een dagdeel en kunnen zowel op school als in Toneelhuis plaatsvinden. Eind september lanceren we een grote oproep die aansluit bij Lonely Hearts Club Band.

Try-outs

Als vertegenwoordiger van een groep (school, vereniging of organisatie) kunt u zich onderaan deze pagina inschrijven op de nieuwsbrief. U wordt dan uitgenodigd voor try-outs. Op deze manier kunt u gratis de voorstelling prospecteren en onderzoeken welke inleidende activiteit u wil plannen voor uw groep.

Open repetities

In tijden zonder coronavirus staan daar waar mogelijk staan de repetities open voor begeleiders met hun groepen (maximum 40 personen). Op dit moment bezien we per aanvraag wat er mogelijk is.

Inleidingen, Nagesprekken, Q&A’S

Bij de voorstellingen die door Toneelhuismakers zijn gemaakt kunt u op gezette tijden een inleiding of nagesprek bijwonen. Ook voorzien we op regelmatige basis digitale nagesprekken via zoom, waarin u in gesprek kunt gaan met makers en acteurs vanuit uw eigen zetel; het Zetelgesprek. Voor de Q&A’s werken we nauw samen met de bachelor- en masteropleiding Theater- Film- en Literatuurwetenschappen van de UA. De studenten krijgen op deze manier al eens de kans om hun interviewskills in de praktijk te brengen. Tijdens het Foyergesprek grijpen we de mogelijkheid aan om naar aanleiding van een voorstelling langer en dieper op één van de onderwerpen uit de samenleving in te gaan. Hiervoor nodigen we kunstenaars en gasten uit met specifieke expertise.
Concrete data kunt u vinden op de voorstellingspagina en in de nieuwsbrief.

Samenwerkingen

Toneelhuis werkt o.a. samen met Universiteit Antwerpen, Universiteit van Amsterdam (afdeling Theaterwetenschap), Karel de Grote-Hogeschool (afdeling Kunst- en Cultuurbemiddeling en lerarenopleiding), Artesis Plantijn Hogeschool (afdeling Journalistiek en Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Costume-Design) en RITCS School of Arts (afdeling Podiumtechnieken).

Samen met sociale organisaties en verenigingen waar armen het woord nemen, zet Toneelhuis zich in voor een duurzaam participatietraject voor mensen in maatschappelijk kwetsbare posities. Toneelhuis biedt inleidingen, workshops en omkadering op maat voor sociale organisaties in de stad. U kunt deze aanvragen bij Petra Damen. U kunt zich ook richten tot OCMW Antwerpen / Dienst Vrije Tijd, STA-AN vzw, ATLAS en CAW Antwerpen. Of u kunt terecht bij Vrijuit; onze partner in de strijd tegen sociale uitsluiting.

Nieuwsbrief