nl fr en
Theater

Wie is er bang van Virginia Woolf?

de Koe

Bekijk foto's
Edward Albee schreef het toneelstuk in 1962 als een reactie op de ideale voorstelling die er doorgaans in de populaire media werd gemaakt van het Amerikaanse gezin. Met Martha en George slaat hij de hypocrisie van dat beeld aan diggelen.
Het toneel is donker.
Gestommel aan de voordeur.
We horen Martha’s gelach.
De deur gaat open.
De lichten worden aangestoken.
Martha komt binnen, gevolgd door George.


Edward Albee beschrijft twee door het leven beschadigde mensen die in hun relatie trachten overeind te blijven door illusies te creëren en een alternatieve realiteit te verzinnen. Daarnaast spelen ze voortdurend wrede mentale spelletjes met elkaar, gebaseerd op leugens die ze beslist willen geloven.
Nick en Honey fungeren hierbij eerst als een stand-­in voor het publiek en ontdekken mee wat de toeschouwer ontdekt. Maar gaandeweg worden ze meegesleurd in de vage grens tussen fictie en realiteit.

Albee maakte internationaal naam met Who’s afraid of Virginia Woolf?, het wrange verhaal van een huwelijk dat te gronde gaat aan mislukte ambities, gebrek aan werkelijke liefde en de dwang van de maatschappij. Uit alle stukken van Albee blijkt zijn interesse voor het falen van menselijke relaties, hetgeen hij vooral toeschrijft aan de maatschappij, waarin instituten belangrijker schijnen dan mensen zelf. 

Credits

van en met

  • Peter Van den Eede
  • Natali Broods
  • Willem De Wolf
  • e.a.

tekst

  • Edward Albee

productie

  • de Koe

Alle data

  1. maandag 20 mei 2019 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (1)

Julien — 14 november 2018

Door een dubbele boeking verkoop ik 1 ticket op het zijbalkon. (Even - rij 1 - stoel 8) Mailen kan naar julien_adan@hotmail.com

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

Voor vragen mbt tickets kan u terecht op tickets@toneelhuis.be.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties