nl fr en
Dans

White on White

Kunst/Werk, Marc Vanrunxt

Een dansvoorstelling gerealiseerd door Marc Vanrunxt, Bahar Temiz, Anne-Mie Van Kerckhoven en Jean-Paul Lespagnard.

De Dag van de dans nodigt een groot publiek uit om te proeven van (hedendaagse) dans. Gezelschappen, cultuurhuizen, werkplaatsen, lmzalen en musea in heel Vlaanderen en Brussel zetten hun deuren open. Toneelhuis toont naast White on White ook YU (er zijn ook combitickets beschikbaar)

Bahar Temiz is één van de weinige Turkse dansers, die een intense professionele band heeft met de West-Europese dansscène. Ze groeide op in Istanbul maar studeerde filosofie aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna volgde ze een dansopleiding aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en een opleiding choreografie aan EX.E.R.CE in Montpellier. 

Ondertussen is ze volop bezig met het vormgeven van haar eigen choreografische ambities. Zo maakte ze recent de solo In Love voor zichzelf en staat 2PCC op stapel, een nieuw duet voor 2018. Daarnaast werkte ze voor het kunstenaarscollectief Superamas, choreografe Ivana Müller en Felix Mathias Ott.

In 2014 leerden choreograaf Marc Vanrunxt en Bahar Temiz elkaar kennen tijdens een workshop, georganiseerd door Platform 0090 in Istanbul. Al snel ontstond het plan om in de toekomst samen te werken.

In White on White wil Vanrunxt een performatieve totaal ervaring creëren in nauwe samenwerking met beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven en modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen.

Zoals in de meeste van zijn solo’s zal Vanrunxt proberen iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan Bahar door middel van con-structie, de-constructie en re-constructie van bewegingen, beelden en atmosferen.

"Er spreekt een ongenaakbare, onwerkelijke kracht uit dit werk van Vanrunxt en zijn collega’s, een kracht die soms op de rand van het onverdraaglijke balanceert. De autonomie van zijn werk maakt dat het heel dicht tegen conceptuele schilderkunst en sculptuur aanzit, maar dan toch alleen in de tijd te grijpen is."

"Er spreekt een ongenaakbare, onwerkelijke kracht uit dit werk van Vanrunxt en zijn collega’s, een kracht die soms op de rand van het onverdraaglijke balanceert. De autonomie van zijn werk maakt dat het heel dicht tegen conceptuele schilderkunst en sculptuur aanzit, maar dan toch alleen in de tijd te grijpen is."

Fransien van der Putt in Theaterkrant ***** , 3 april 2018

Credits

dans

 • Bahar Temiz

choreografie

 • Marc Vanrunxt

artistiek advies

 • Marie-Anne Schotte

scenografie

 • Anne-Mie Van Kerckhoven

licht, techniek

 • Stefan Alleweireldt

kostuum

 • Jean-Paul Lespagnard

residentie

 • wp Zimmer

productie

 • Kunst/Werk

coproductie

 • STUK Leuven
 • Platform 0090

met de steun van

 • Vlaamse Overheid

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. zaterdag 28 april 2018 — 21U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (1)

Lenie — 21 april 2018

Beste,
wij zijn twee studenten met cultuurcheques die graag de voorstelling van white on white zouden willen zien (met cultuurcheque dans/theater). we vroegen ons af: voor het combiticket van Yu zullen we moeten bijbetalen waarschijnlijk? Hoeveel zou dit dan zijn?
Mvg,
Lenie

Toneelhuis — 24 april 2018

Beste Lenie, je kan beide voorstellingen betalen met een cultuurcheque, een combinatieticket betalen met één cultuurcheque en opleggen is niet mogelijk. Het combiticket kost €24 (reductietarief -25) of €30 (gewoon tarief). Om te reserveren kan je bellen naar 03/224 88 44.
Beste groet van Toneelhuis

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties