nl fr en
Theater

The Generosity of Dorcas

Troubleyn / Jan Fabre

Bekijk foto's
Een ode aan de perfomer, vertrekkend vanuit een intense dialoog tussen Jan Fabre en Matteo Sedda.

I SEW FOR YOU.
FROM THE HEART,
I OFFER IT TO YOU.

Jan Fabre laat zich graag inspireren door zijn performers die hij steevast zijn ‘krijgers van de schoonheid’ noemt. Dit resulteerde de afgelopen jaren in een aanzienlijke reeks fascinerende soloprojecten, zowel danssolo’s als theatermonologen, waaronder Angel of Death en Another Sleepy Dusty Delta Day voor Ivana Jozic,Drugs kept me alive voor Antony Rizzi,  Attends, attends, attends... (pour mon père) voor Cédric Charron en de danssolo Preparatio Mortis voor Annabelle Chambon.

Al deze solovoorstellingen, hoe verscheiden ook, zijn in e eerste plaats door Jan Fabre opgezet als een ode aan de performer. Met deze nieuwe solo wil Fabre de generositeit van een van zijn krijgers van schoonheid eren: Matteo Sedda. Sedda is een Italiaanse danser die deel uitmaakte van de oorspronkelijke cast en het creatieproces van Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy (a 24 - hour performance), waarmee hij de afgelopen drie jaar over heel de wereld tourde.

De speelse Sedda heeft een hoge kinetische intelligentie. In The generosity of Dorcas hanteert hij zijn lichaam en de ruimte als naald en draad. Met ontembare energie werkt hij aan een groots imaginair patroon waarnaar de letters op de scène verwijzen. Sedda transformeert van man naar vrouw, en alles daartussenin, terwijl hij het publiek immer charmant en vrijgevig in zijn verbeeldingswereld welkom heet.

De naam Dorcas verwijst naar een bijbelse figuur die zich ontfermde over de armen door kleren uit te delen. Het is een van de vertrekpunten voor Fabre en Sedda in hun zoektocht naar het vibrerende lichaam in extase.


STANDPUNT TONEELHUIS 

Toneelhuis heeft besloten om de voorstelling Belgian Rules/Belgium Rules - gepland op 30 november en 1 december - niet te laten doorgaan op deze data. Om een voorstelling an sich, als voorstelling, te kunnen bekijken, is een sereen klimaat en een niet beladen context nodig. Het is onze overtuiging dat door de gebeurtenissen van de afgelopen weken dit klimaat en die context op dit moment ontbreken. Het is niet mogelijk om in de gegeven omstandigheden het juiste kader te creëren voor zowel de artiesten als het publiek. Bovendien geeft een ruimere bezinningsperiode aan het gezelschap van Jan Fabre ook de nodige tijd om het veranderingstraject dat de groep heeft ingezet (onder externe begeleiding) tot een goed einde te brengen.

Alle ticketkopers kregen hun tickets intussen terugbetaald. 

De voorstelling The generosity of Dorcas die speelt in het theater van Troubleyn van 5 tot en met 8 december 2018, gaat wel door. Toneelhuis faciliteert hiervoor enkel de ticketverkoop.

Credits

concept, choreografie & regie

 • Jan Fabre

performer

 • Matteo Sedda

muziek

 • Dag Taeldeman

scenografie

 • Jan Fabre

kostuum

 • Jan Fabre
 • Kasia Mielczarek

dramaturgie

 • Miet Martens

licht

 • Wout Janssens

techniek

 • Wout Janssens
 • Geert VanderAuwera

productieleiding

 • Sebastiaan Peeters

repetitor

 • Miet Martens
 • Mark Geurden

productie

 • Troubleyn / Jan Fabre

coproductie

 • FAB-Festival international des Arts de Bordeaux Métropole(FR)
 • Tandem Arras-douai (Fr)
 • ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. woensdag 5 december 2018 — 20U00 — Troubleyn, Antwerpen
 2. donderdag 6 december 2018 — 20U00 — Troubleyn, Antwerpen
 3. vrijdag 7 december 2018 — 20U00 — Troubleyn, Antwerpen
 4. zaterdag 8 december 2018 — 20U00 — Troubleyn, Antwerpen

Reacties (1)

Guldentops Gemma — 5 december 2018

... dit is echt jammer!
Maanden geleden had mijn dochter tickets (op naam van Vanderschoot Joke) geboekt voor de voorstelling van vanavond: The generositeit of Dorcas/Troubleyn/Jan Fabre en naar uitgekeken! Kom ik vanavond aan de Bourla, voor gesloten deuren! Een mijnheer aan achterzijde zei me droogjes dat de voorstelling in de kerkhofstraat doorging... Na info bij mijn dochter, die vanavond ziek thuisgekomen is, en mij de QR-code van de ticket had doorgemaild, bleek de info van Toneelhuis in haar spam-berichten is terechtgekomen...
Enfin, na heel wat moeite, tram/trein en parkingtickets heb ik vanavond de voorstelling gemist! Echt sneu!
Is het alsnog mogelijk om vrijdag of zaterdagavond, met mijn ticket, een voorstelling bij te wonen? Als compensatie, aub? Dan kan ik morgen alsnog recupe vragen aan mijn werkgever.
Beste dank, bij voorbaat,
Gemma Guldentops
0475871988

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties