nl fr en
Theater

Sag mir, wo die Blumen sind

tafeltoneel

Benjamin Verdonck

Met drie Vogue magazines, plakband en een schaar, bewijst Benjamin Verdonck dat Ovidius nog altijd gelijk heeft.
"Niets houdt zijn eigen aanschijn. De vernieuwster aller dingen, moeder natuur, laat elke vorm ontstaan uit andere vormen. Geen enkel ding in dit heelal, geloof me, gaat teloor, maar alles wisselt en vernieuwt. Men spreekt van een geboorte, als er iets anders aanvangt dan er was, en sterven is ophouden met hetzelfde zijn. En toch, het groot geheel blijft wel bestaan, al schuift er nog zoveel van hier naar daar." — Ovidius, boek XV
_ _ _ _


In zijn atelier vormen zich de verzamelingen van ‘dingen’ die Benjamin Verdonck doorheen de jaren heeft opgeraapt. Willekeurig vondsten - metalen draadjes, stokjes, schelpen eenzame handschoenen, oude magazines - vinden elkaar terug op de hoek van een tafel en transformeren er tot eigenzinnige ensembles. In AREN stelde Benjamin zich de vraag ‘hoe kan ik deze dingen naast elkaar leggen zodat er iets nieuws ontstaat?’. In het tafeltoneel Sag mir, wo die Blumen sind? gaat Benjamin verder met het schikken van beelden en objecten tot ongeziene veranderlijke composities. 

Credits

van en met

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. donderdag 29 augustus 2019 — Kunstfest Weimar, Weimar
  2. vrijdag 30 augustus 2019 — Kunstfest Weimar, Weimar
  3. zaterdag 31 augustus 2019 — 16U15 — Kunstfest Weimar, Weimar
  4. zondag 1 september 2019 — 16U15 — Kunstfest Weimar, Weimar

Nieuws over ‘Sag mir, wo die Blumen sind’

Artikel — 27 juni 2019

Toneelhuis tijdens de zomer

Toneelhuis sluit even de deuren maar onze makers zitten niet stil! Ze spelen voorstellingen op Belgische en internationale festivals.

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties