nl fr en
Theater

QUE SERA SERA HITCHCOCK TRUFFAUT CAVETT GODARD POUR QUI POUR QUOI

tg STAN

Bekijk foto's
Niks minder dan een filmbijbel op scène brengen, dat is de ambitie van Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Bert Haelvoet in QUE SERA SERA HITCHCOCK TRUFFAUT CAVETT GODARD POUR QUI POUR QUOI.

François Truffaut werkte tussen 1962 en 1966 aan LE CINÉMA SELON ALFRED HITCHCOCK / CINEMA ACCORDING TO HITCHCOCK, een sterke collectie van een lange reeks interviews met zijn filmidool Alfred Hitchcock. Dit werk groeide uit tot dé filmbijbel van de twintigste eeuw en stuwde de reputatie van Hitchcock verder de hoogte in.

Als filmregisseur Guido Henderickx (Moeder, waarom leven wij?, Verbrande brug, Proefkonijnen, Koning van de wereld) over dit boek vertelt aan zijn vriend Damiaan De Schrijver, is het zaadje geplant. Alles begint met het gebroken ijs. In de winter van 1955 mag Truffaut, dan nog als filmcriticus, Hitchcock een eerste keer interviewen voor Cahiers du cinéma. Truffaut, cinefiel en zenuwachtig als hij is voor de ontmoeting met zijn idool, zakt net daarvoor door het ijs van een dichtgevroren vijvertje. Onbewogen stelt Hitchcock voor om het interview uit te stellen. Jaren later zegt Hitchcock hierover : “Telkens ik een whisky met
ijsblokjes drink, moet ik aan u denken.”

Credits

van

  • Matthias de Koning
  • Damiaan De Schrijver
  • Bert Haelvoet

met

  • Damiaan De Schrijver
  • Bert Haelvoet

tekst naar

  • Le Cinéma Selon Alfred Hitchcock Van François Truffaut (c) Editions Gallimard

productie

  • tg STAN

Alle data

  1. donderdag 4 juni 2020 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  2. vrijdag 5 juni 2020 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  3. zaterdag 6 juni 2020 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

Hyphen Dans 27 mei 2020 t/m 30 mei 2020

Hyphen

Charlotte Vanden Eynde / Nicolas Rombouts