Bekijk foto's
Theater

Nu het nog kan

Martha!tentatief, Johan Petit

"Op een ochtend in februari, een paar weken voor corona, fiets ik naar mijn werk. Links het vliegveld, rechts volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk allemaal aan het doen?"

Aan het woord: Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof. Er ligt weer iets op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

In maart 2020 was hij net bezig met de voorbereiding van een nieuw stuk toen de coronacrisis uitbrak. Alles viel stil. In juni werd zijn moeder ziek en ging het leven met hem aan de haal. In de daaropvolgende maanden probeerde hij wat hem overkwam in woorden te vatten.

Tom Pintens schreef speciaal voor deze voorstelling een prachtige soundtrack die live gebracht wordt door hemzelf/Maya Dhondt op piano en Dora Brams op bas.

Nu het nog kan maakt deel uit van House of Flying Generations, een gloednieuw festival vol familiedrama’s, films en theater over generaties. Acteurs- en muzikantenfamilies staan samen op het toneel. Met debatten over artistieke generaties, repertoire, traditie en toekomst. Ontdek hier het programma!

"Als observator van het dagelijkse leven blijft Petit onovertroffen: met rake anekdotes vol couleur familiale schept hij het beeld van een warm gezin, waarin de zorgrollen voor het eerst worden omgedraaid. "

"Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Daar is Johan Petit het levende bewijs van in Nu het nog kan, een van zijn meest intieme voorstellingen bij zijn gezelschap MartHa!tentatief."

Els Van Steenberghe in Knack Focus *** , 2 oktober 2021

"Enige melancholie was Johan Petit nooit vreemd, alleen kwam dit ingrediënt zelden beter tot zijn recht als in deze voorstelling."

"Bekijk het interview met Johan Petit"

in ATV , 30 september 2021

tekst en spel

 • Johan Petit

regie

 • Ruud Gielens

Licht, geluid, decor

 • Tim Clement

muziek

 • Tom Pintens

uitvoering muziek

 • Dora Brams
 • Tom Pintens / Maya Dhondt

kostuums

 • Tine Deseure

productie

 • Martha!tentatief

coproductie

 • Perpodium

met de steun van

 • Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. zaterdag 27 november 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 2. donderdag 30 maart 2023 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘Nu het nog kan’

Ook interessante producties

Honderd Theater 21 september 2024 t/m 19 december 2024

Honderd

Toneelhuis / Martha!tentatief / Ruud Gielens & Bart Van Nuffelen