nl fr en
Theater

Na de repetitie & Persona

Met Na de repetitie en Persona tekent Ivo van Hove opnieuw voor een enscenering van Ingmar Bergman teksten. Twee meesterwerken op één avond, gespeeld door topacteurs van Toneelgroep Amsterdam.

Met Na de repetitie en Persona tekent Ivo van Hove voor zijn derde en vierde enscenering van een Ingmar Bergman tekst. Eerder oogstte hij al succes met Scènes uit een huwelijk (2005) en Kreten en gefluister (2009). Niet toevallig verbindt Ivo van Hove beide teksten waarin een actrice centraal staat. Bergman zoekt hierin de grens op tussen verbeelding en werkelijkheid, tussen ziekte en normaliteit. Hij stelt de vraag naar de betekenis van kunst in ons leven, glashard én liefdevol. In Na de repetitie ensceneert een oude regisseur al voor de vijfde keer Droomspel van August Strindberg. Na een repetitie treft hij de jonge, ambitieuze hoofdrolspeelster. Pratend over het stuk en het leven doemen spookbeelden uit het verleden op in de vorm van een moeder en een oude geliefde. Bergman laat een regisseur zien voor wie de illusoire wereld van het theater werkelijkheid is. In Persona, Bergmans meesterwerk uit 1966, ziet u een gevierde actrice die tijdens een opvoering stopt met spreken en zich terugtrekt in een bastion van stilzwijgen. Een jonge verpleegster probeert haar levenslust weer op te wekken. Maar langzamerhand beseft ook zij dat haar leven leeg en betekenisloos is.

Credits

regie

  • Ivo van Hove

met

  • Karina Smulders
  • Marieke Heebink
  • Jacob Derwig

productie

  • Toneelgroep Amsterdam

coproductie

  • Théâtre de la Place, Luik

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zondag 3 februari 2013 — Theaterstudio deSingel, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties