nl fr en
Evenement

I HATE MONDAYS #3

Dans ta présence

LevelUp, Toneelhuis, Kavka

Bekijk foto's
Wat inspireert de nieuwe generatie stadsgenoten? In deze reeks maandagen beklimmen jonge artiesten uit de stad zelf de scène en nodigen hun helden uit: muzikanten, sprekers, denkers en makers. Elke editie wordt door een andere groep gecureerd. Initiatiefnemer is LevelUp, een samenwerking tussen jongerencentrum Kavka en Toneelhuis.

I HATE MONDAYS #3 past in het festival L’Afrique c’est chic en wordt gecureerd door Youth In Action, een organisatie die in 2015 werd opgericht door  Antwerpenaar Yaman Munga en die een vrijetijdsaanbod - met muziek en sport - opzet voor de buurtjongeren uit de Afrikaanse gemeenschap. Eén van hun projecten is Dans ta présence, een muzikaal geïnspireerde avond door jongeren tussen de vijftien en achtentwintig jaar o.l.v. muzikant Andy Kisema (24). Na drie eerdere edities brengen ze nu voor I HATE MONDAYS een speciale vierde editie.

De avond is een mix van muziek, dans, poëzie, theater en komedie. Bekende Afrikaanse gospelartiesten tekenen present. Verwacht u aan een reis  door onder meer Ghana, Angola, Nigeria en Congo. 

We verwelkomen vier special guests: 

  • Zangeres Sandra Mbuyi, in 1984 geboren in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo, is een cultheld in Afrika. Ze zingt sinds haar vroege jeugd een unieke mix van traditionele gospel en soul, in teksten die spreken over haar spiritualiteit en geloof. Ze is een veelgevraagde zangeres en haar carrière neemt in Frankrijk een hoge vlucht.
  • Innocent Alberto is een muzikant die zich in Afrika (Angola en Congo) heeft kunnen ontpoppen tot een held. Sinds zijn komst naar Europa wordt hij her en der gevraagd om op te treden. 
  • Docteur Ideologie is een jonge Congolese vlogger en stand-up artiest. Hij is populair bij de jeugd omdat zijn video’s de draak steken met verschillende culturen in deze maatschappij.
  • Sesapoetry (1997) is een slam poet uit Antwerpen met Congolese roots. Op haar negentiende bracht ze in eigen beheer de dichtbundel The Thrill of Victory uit.  Met thema’s als verdriet, woede, liefde, racisme en liefde voor het ik schrijft ze zichzelf door het leven. Ze was al te zien in de eerste editie van I HATE MONDAYS.
I HATE MONDAYS is een initiatief van LevelUp dat jonge beloftevolle artiesten uit Antwerpen wil ondersteunen en nieuwe en diverse kunstvormen een podium wil geven. LevelUp is een samenwerking tussen jongerencentrum Kavka en Toneelhuis, met de steun van Vlaanderen.

Credits

productie

  • LevelUp
  • Toneelhuis
  • Kavka

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. maandag 21 oktober 2019 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties