nl fr en
Theater

Firebird

SKaGen

Met FIREBIRD past SKaGeN haar beproefde concept van de succesvoorstelling Laura Exterieur (2005) opnieuw toe, waarbij het publiek onzichtbaar zit opgesteld voor de buitenwereld. De tribune is verstopt in een ‘wegenwerkenbox’. De toeschouwers luisteren met een hoofdtelefoon, kijkend naar de twee huizen met voortuintjes waar zich alles afspeelt. Echte mensen komen voorbij en weten niet dat ze figureren tussen acteurs; een concept dat bijzonder goed werkte bij een vorige voorstelling van SKaGeN in het Centraal Station. 

FIREBIRD vertelt het verhaal van een Marokkaanse man, Driss. Hij heeft er genoeg van. Hij heeft het gehad met de veranderingen in de wijk en “de vreemdelingen die zijn buurt naar de kloten helpen.” Hij is een echte Vlaming, mèt vlag in de voortuin. Zijn vrouw is net gestorven en de piepjonge en geëngageerde imam springt regelmatig binnen om te kijken of alles goed met hem gaat. 
Driss heeft een grote schat, zijn Pontiac Firebird uit de jaren zeventig. Als buurjongen Thao de old-timer onder druk van de lokale bende probeert te stelen, gaat de bal aan het rollen...

Credits

productie

  • SKaGen

Alle data

  1. donderdag 20 mei 2021 — 20u00 — De Studio, Antwerpen
  2. vrijdag 21 mei 2021 — 20u00 — De Studio, Antwerpen
  3. zaterdag 22 mei 2021 — 20u00 — De Studio, Antwerpen
  4. zondag 23 mei 2021 — 15u00 — De Studio, Antwerpen

Ook interessante producties

Freud Theater 27 oktober 2020 t/m 31 oktober 2020

Freud

Ivo van Hove / Internationaal Theater Amsterdam / Toneelhuis