Literatuur

Ilja Leonard Pfeijffer en gasten

Ilja Leonard Pfeijffer brengt eind mei Alkibiades uit, de opvolger van bestseller Grand Hotel Europa. ‘Zijn meest ambitieuze roman’, zoals uitgeverij De Arbeiderspers het omschrijft, zal hij in Vlaanderen op 24 mei exclusief voorstellen tijdens een event van De Morgen en boekhandel Stad Leest.

Vijf jaar. Zo lang hebben liefhebbers van de Nederlandse dichter, schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer (55) gewacht op een opvolger van het geliefde en bejubelde Grand Hotel Europa. Nu kondigt hij zijn nieuwste roman Alkibiades aan, waarin hij het waargebeurde verhaal vertelt van ‘de mooiste man van Griekenland’.

“Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta”, klinkt het. “Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.”

Alkibiades - ‘een geleerde historische en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd’ - telt 960 pagina’s en verschijnt op 23 mei. Eén dag later, op 24 mei, zal Ilja Leonard Pfeijffer op uitnodiging van De Morgen en de onafhankelijke Antwerpse boekhandel Stad Leest zijn boek in primeur in Vlaanderen voorstellen. In de prachtige Antwerpse Bourlaschouwburg zal hij, geflankeerd door zorgvuldig gekozen gasten, in gesprek gaan met radiopresentatrice Ruth Joos.

Een avond met Ilja Leonard Pfeijffer en gasten begint om 20u. De prijs van een ticket bedraagt €20 of €55. In dat laatste geval ontvangt u ook een gesigneerd exemplaar van Alkibiades als je liever niet wacht. Ilja signeert de avond zelf ook nog voor zij die liever aanschuiven. 


 

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. woensdag 24 mei 2023 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

A Revue Theater 28 juni 2023 t/m 30 juni 2023

A Revue

d e t h e a t e r m a k e r / Benjamin Abel Meirhaeghe