nl fr en
Theater

de finale

Benjamin Verdonck, Toneelhuis

Bekijk foto's

In de vijver van het stadspark van Antwerpen staan twee voetbalgoals. Eigenaardig. 

Ze staan daar al lang en het lijkt alsof het voetbalveld ondergelopen is. Of is het met opzet gedaan? Heeft iemand hier een hekel aan kinderen? Zou iemand de goals verplaatst hebben? Het kan ook zijn dat de ijskappen zijn gesmolten. Maar het blijft eigenaardig.

Stadspark (Antwerpen): 21 oktober t/m 16 december 2015

Fort Ruigenhoek (Utrecht, NL) in het kader van Tweetakt/Kaap: 6 april t/m 31 mei 2015

Onder de titel EVEN I MUST UNDERSTAND IT spint Benjamin Verdonck sinds begin 2015 een web van projecten die nu eens de vorm van een voorstelling aannemen, dan weer een lezing, een tentoonstelling of een installatie in de openbare ruimte. De ene vorm lokt de volgende uit. 

Credits

concept

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis
  • KVS

coproductie

  • Tweetakt/Kaap 2015

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. woensdag 21 oktober 2015 — 2u00 — Stadspark, Antwerpen

Nieuws over ‘de finale’

Benjamin Verdonck in CROXHAPOX Artikel — 10 maart 2016

Benjamin Verdonck in CROXHAPOX

Benjamin Verdonck neemt deel aan een groepstentoonstelling van CROXHAPOX, het Gentse experimenteel centrum voor actuele kunst. De opening van Elf na twaalf vindt plaats op zaterdag 12 maart om 18 uur. Verdonck zet er de installatie “lesmateriaal voor het werk dat ik samen met een lagere school uit Antwerpen aan het maken ben” neer, onderdeel van Terug naar huis, een project dat op zijn beurt deel uitmaakt van het grotere EVEN I MUST UNDERSTAND IT.

2060 verzet bomen Video — 21 december 2015

2060 verzet bomen

Op 17 december 2015 trekt een bijzondere stoet van het Sint-Jansplein naar het De Coninckplein. Tientallen mensen dragen zes bomen onder het lawaai van kettingzagen en drummers naar hun eindbestemming.

De actie wordt opgezet door TimeCircus, S.W.A.N en Benjamin Verdonck.

#evenimustunderstandit

“De bourgeoisie choqueren, zo makkelijk en goedkoop.” Artikel — 25 november 2015

“De bourgeoisie choqueren, zo makkelijk en goedkoop.”

Onder de titel EVEN I MUST UNDERSTAND IT werkt Benjamin Verdonck sinds begin 2015 opnieuw aan een aantal acties  in de publieke ruimte. Zo staan er twee goals in de vijver van het Antwerpse Stadspark onder de noemer de finale, en duiken er links en rechts nesten op tegen gevels van gebouwen. Hij gaf daarover een uitgebreid interview in De Standaard: “Kunst of activisme? Ik zoek de symbiose.”

Benjamin Verdonck in galerij Annie Gentils met AFTER THE GOLDRUSH Artikel — 13 oktober 2015

Benjamin Verdonck in galerij Annie Gentils met AFTER THE GOLDRUSH

In de Antwerpse galerie Annie Gentils opent op 18 oktober 2015 een nieuwe tentoonstelling met werk van Guy Rombouts & Benjamin Verdonck. Visueel kunstenaar Rombouts is altijd al gefascineerd geweest door de spanning tussen een woordvorm – de letters – en de inhoud. Verdonck toont zelf ook nieuw werk en opent de tentoonstelling met een performance om 17 uur.

terug naar huis Video — 22 juni 2015

terug naar huis

terug naar huis is een van de activiteiten waaraan Benjamin Verdonck stapsgewijs werkt onder de titel EVEN I MUST UNDERSTAND IT. Dit is een cluster van installaties, acties, activiteiten en vlugschriften die opduiken in het straatbeeld van Antwerpen, Brussel, Rotterdam, Ljubljana… waarin Verdonck vorm tracht te geven aan zijn bekommernis om het uitblijven van het publieke debat over de stilaan onafwendbare veranderingen in ons ecosysteem. 

Benjamin Verdonck in Wonderland Artikel — 18 juni 2015

Benjamin Verdonck in Wonderland

Zeven hedendaagse kunstenaars presenteren nieuwe tijdelijke kunstwerken in de landschapstuin van Paleis Soestdijk in de expositie Palace in Wonderland, van 19 juni t/m 27 september 2015 in Baarn (Nederland).

De finale op Tweetakt/Kaap Artikel — 31 maart 2015

De finale op Tweetakt/Kaap

Op Tweetakt/Kaap – hét avontuurlijke kunstenfestival voor alle leeftijden in Utrecht (NL) – is vanaf 6 april De finale te zien, een installatie van Benjamin Verdonck. De finale is onderdeel van een groter project van Verdonck, EVEN I MUST UNDERSTAND IT.  Onder deze  titel duiken in het straatbeeld van Antwerpen, Brussel, Rotterdam, Ljubljana en andere steden in verre en minder verre buitenlanden installaties, acties, activiteiten en vlugschriften op waarin Benjamin Verdonck vorm tracht te geven aan wat hem meer dan ooit bezighoudt: het uitblijven van het publieke debat over de stilaan onafwendbare veranderingen in ons ecosysteem. Welke rol kan een kunstwerk spelen in het vormgeven van onze relatie met deze op til zijnde catastrofe? Wat gebeurt er met de kunst als kritisch gebaar wanneer ze verbonden wordt met maatschappelijk engagement?
Te zien van 6 april tem 31 mei in Fort Ruigenhoek in Utrecht.

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties