Werk van Benjamin Verdonck in HETSTEEN

HETSTEEN is een vragenhuis in Antwerpen voor jonge denkers, dromers en doeners, gelegen in het voormalige scheepvaartmuseum aan de Schelde. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen er op (onder)zoek gaan naar vragen rond het thema TIJD. Een videofragment van het balansmoment met de stoel en de colablikjes uit de voorstelling notallwhowanderarelost van Benjamin Verdonck maakt deel uit van de tentoonstelling.

Niet de feiten, maar het experiment van het kind staat centraal in HETSTEEN. De fantasie en verbeelding van het kind zijn het kompas om zelf aan de slag te gaan in verschillende filosofische, wetenschappelijke of kunstzinnige ateliers. Zo maak je zelf een animatiefilm, zet je de voortglijdende tijd om in beeld of beweging en ga je aan de slag met de relativiteitstheorie.
Naast spannende workshops rond het thema tijd heeft HETSTEEN ook een heerlijk grote ontmoetingsruimte waar je iets kan drinken of eten met zicht op de Schelde. Je kan er kranten lezen, iets drinken of eten en er is ruimte voor de kinderen om vrij te spelen. Op verschillende plekken in de ontmoetingsruimte wordt het publiek geprikkeld met filmpjes, waaronder de beelden uit notallwhowanderarelost, maar ook Der lauf der dinge - Fischli and Weiss, timelapse van Vince en Lotte - Frans Hofmeester,… Je kan jezelf laten vereeuwigen in de Photomatique, jezelf een boodschap sturen in de toekomst of gewoon even rustig de tijd nemen. 
De Ontmoetingsruimte is open van woensdag tot en met zondag, telkens van 12u tot 18u. Andere delen van het gebouw waar je boeiende installaties kan bekijken, zijn dan ook toegankelijk.

HETSTEEN is een project van HETPALEIS in opdracht van de stad Antwerpen in samenwerking met Kidscam, animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren.

Ook interessante producties: