Wachten valt in de prijzen

De productie Wachten van Mokhallad Rasem behaalde afgelopen weekend de derde prijs op het BE Festival in Birmingham. Het BE Festival is onderdeel van een Europees netwerk INTERNATIONAL YOUNG MAKER’S in TRANSIT, IYMT. Dit netwerk wil kansen geven aan werk van jonge makers en zet een uitwisseling van makers op tussen de verschillende partners van het netwerk (waarvan ITs Festival Amsterdam, Festival da Fabrica Oporto, Skena Up Festival Kosovo, Short Theatre Rome, Future Mess Sarajevo, ITSelf Warsaw, FIST Belgrado en BE Festival Birmingham deel uit maken).

De derde prijs die Mokhallad Rasem en zijn ploeg in de wacht sleepten omvat een speelreeks in het ACT Festival van Bilbao in juni 2015.

ACT, een internationaal festival in Bilbao voor ‘short formats’, wordt georganiseerd door BAI, de theaterschool van Bizkaia, telkens in juni, nu al voor het elfde jaar.  ACT werpt zich op als een referentiepunt voor beginnende artiesten en zet zwaar in op training en internationale uitwisseling van jonge projecten. Net zoals het BE Festival in Birmingham presenteert het ACT Festival niet alleen een serie ‘short format’-voorstellingen maar het creëert naast de voorstellingen ook ontmoetingsplekken en -momenten voor uitwisseling van expertise tussen artiesten onderling. Meer nieuws over definitieve speeldata van Wachten in Bilbao volgt op onze website.

http://www.bai-bai.net

Ook interessante producties:

Wachten Theater Archief

Wachten

Toneelhuis / Moussem Nomadisch Art Center / Mokhallad Rasem