nl fr en

Voorbereidingen voor MCBTH in volle gang

Regisseur Guy Cassiers en componist Dominique Pauwels (LOD muziektheater) openen het Toneelhuisseizoen met één van Shakespeares bloederigste en donkerste stukken.

Ondanks zijn positie als generaal voelt Macbeth zich miskend en misbruikt door zijn omgeving. Hij wordt in zijn ontevredenheid gesterkt door zijn vrouw en gaat letterlijk over lijken om zijn macht uit te breiden.

Met vijf acteurs (Tom Dewispelaere, Katelijne Damen, Vic De Wachter, Johan Van Assche en Kevin Janssens), zes muzikanten (SPECTRA), drie zangeressen (VOCAALLAB) en een verrassende visuele technologie vertelt MCBTH het drama van een man die met iedere moord die hij begaat meer greep verliest op de werkelijkheid. De toeschouwer wordt meegenomen in de gedachten van Macbeth. Via zijn zintuigen ervaren we een wereld die vreemde en onheilspellende vormen aanneemt.

Guy Cassiers en Dominique Pauwels gaan op zoek naar een nieuwe vorm van muziektheater. Naast de projecties worden de muziek en de zang belangrijke medespelers in het verhaal. Ze leggen een dimensie bloot die in het spreken verborgen en verdrongen blijft.

Vanaf 26 september in de Bourla en op reis.

Ook interessante producties: