nl fr en

Voor de afdeling externe relaties zoeken wij een STAGIAIR (M/V) voor een praktijkstage

Heb je een passie voor theater, kunst en cultuur? Ben je creatief en hou je van het verzinnen, plannen en uitvoeren van ideeën en campagnes? Weet je de weg op de verschillende social media, ben je op je plek achter de schermen van websites en digitale media? Heb je talent voor grafische vormgeving? Wil je veel leren over communicatie in de culturele sector, het bereiken, prikkelen en binden van verschillende doelgroepen? En ben je niet bang in een redelijk hectische omgeving de handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken we jou!
 

Wie ben jij?
Als stagiair(e) lever je een belangrijke bijdrage aan de positionering van Toneelhuis als toonaangevend Antwerps stadstheater. Je ondersteunt het team externe relaties, dat zorg draagt voor communicatie en spreiding. In functie van de periode van de stage formuleren we je opdracht.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je volgt minimaal een bachelor-opleiding communicatie of marketing
  • Je hebt affiniteit met het theater en weet wat Antwerpen op dit gebied te bieden heeft.
  • Je hebt basiskennis van communicatie en marketing en wilt alles te weten komen over theatermarketing.
  • Je bent leergierig en ambitieus en gewend je handen uit de mouwen te steken.
  • Je functioneert goed in een hectische omgeving en vind het leuk om dingen actief op te pakken.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent een teamspeler

Een extra troef

  • Kennis van grafische vormgeving en/of fotobewerking
  • Kennis van (en/of grote interesse in) online marketing. Dat betekent dat je goed je weg vindt op de sociale media, handig bent met maken van digitale nieuwsbrieven (of dit snel kunt leren), ervaring hebt met één of meerdere CMS'en.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en plezierige werkomgeving. Je werkt volop mee in het team. Je kunt bij ons veel leren: over strategische communicatiekeuzes en de vertaling daarvan in concrete middelen en distributiekanalen. Het zoeken en vinden van publieksgroepen. Het bedenken van leuke en zinvolle acties. Monitoring en analyse van bezoekersresultaten, ticketverkoop, websitebezoek. Je bent in hoge mate betrokken bij de uitvoer van onze plannen.

Stageperiode en -vergoeding
Een stage bij Toneelhuis duurt bij voorkeur minimaal drie maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand die minimaal 3 dagen per week beschikbaar is. De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

Toneelhuis biedt geen stagevergoeding, maar je kan tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van Toneelhuis en zoveel mogelijk voorstellingen meepikken.

Contact
Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan je cv en een e-mail met je motivatie naar laure.dewinde@toneelhuis.be.
Het betreft nadrukkelijk geen onderzoeksstage, maar een praktijkstage.