nl fr en

Toonmoment de nieuwe spelers

Een theatertraject dat jongeren uit grootstedelijke context wil voorbereiden op de toelatingsproeven aan theateropleidingen, en op de podiumkunstensector.

Hoewel we in superdiverse steden leven, wordt deze realiteit niet altijd weerspiegeld in theater, film of op televisie.

Samen met Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, hetpaleis en Arenberg ondersteunt Toneelhuis daarom het initiatief de nieuwe spelers, een theatertraject voor jongeren van 16 tot 25 jaar om hen voor te bereiden op de toelatingsproeven. De nieuwe spelers wil getalenteerde jongeren die opgroeien in een grootstedelijke context mee voorbereiden op de toelatingsproeven aan theateropleidingen, en op de podiumkunstensector.

Negen jongeren maakten gedurende negen maanden kennis met allerlei aspecten van het toneelspelen. de nieuwe spelers, nieuw vuur, met nieuwe invloeden. En op het einde van die periode laten ze zich zien en horen!

In de Arenbergschouwburg kan u op 11 en 18 mei 2019 voor €3 komen kijken naar toonmomenten van de nieuwe spelers.
Tickets daarvoor zijn vanaf nu hier verkrijgbaar. 

de nieuwe spelers zijn Amber Setta, Ayoub Sadik, Dylan Van den Bosch, Lani Bergsma, Margaux Vandecasteele, Rania El Madani, Saloua Hassani, Sarah Bensaada en Sidney Van Genechten.
de nieuwe spelers wordt georganiseerd door het Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenbergschouwburg.
Met steun van AP Hogeschool en de Vlaamse overheid

Meer info over de nieuwe spelers