nl fr en

Toneelhuisseizoen start met unieke performance!

Als seizoensopener maakt het hele Toneelhuisteam een enscenering van De blinden, een stuk van de Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Een gezamenlijk project dus, net zoals Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ hoofdstuk (2009) en Middenin de nacht (2011).

Een groep blinden wacht in het bos op de terugkeer van hun gids, een priester. Langzaam dringt tot hen door dat de priester dood is en dat ze op zichzelf aangewezen zijn. Dit nog altijd beklemmende stuk kondigt Samuel Becketts Wachten op Godot aan.

De tekst van Maeterlinck (vertaald door Erwin Mortier) wordt op de voet gevolgd, maar de makers en acteurs krijgen een grote vrijheid om een aantal beelden, taferelen of tableaux vivants te bedenken. U herkent in deze trailer alvast de stemmen van Matteo Simoni, Stef Aerts, Marc Van Eeghem, Katelijne Damen, Tom Dewispelaere, Marie Vinck en Kevin Janssens. Ook Ben Segers, Geert Van Rampelberg, Joé Agemans, Abke Haring, Benjamin Verdonck, Stijn Van Opstal, Bart Hollanders, Bart Meuleman, Mokhallad Rasem, Johan Van Assche, Guy Cassiers en Thomas Verstraeten werken mee aan De blinden.

Enkel te zien in de Bourla van 24 tot 28 september 2014.

Ook interessante producties: