nl fr en

Toneelhuisatelier Hoge Weg

Verslag 16 december 2018

Met een leuke, actieve bende met heel wat nieuwe gezichten ontdekken we de voorstelling ‘Hoge weg’ op zondag 16 december.

Op een braakliggend terrein wilt men een parking maken. Een jonge vrouw voert echter actie voor een park met bomen, gras, bankjes om op te rusten, ... Ze verzamelt handtekeningen voor haar petitie in de inkomhal van een groot appartementsgebouw door bij alle bewoners aan te bellen en haar verhaal te doen. Samen met de kinderen, bellen we bij een paar mensen aan. Achter elk belletje (dat echt geluid maakt!) zit een ander verhaal, gebaseerd op de bewoners van het appartementsgebouw.

  • Er wordt een pakje geleverd voor een jonge vrouw. Wij openen het pakje en bekijken de inhoud grondig. Vervolgens geven we aan welk item is verdwenen wanneer we onze ogen even sloten.
  • Een vrouw woont met haar mama samen, maar ze verkeren beiden in niet zo’n goede gezondheid. Ook wij zorgen voor elkaar! Een aantal geblinddoekte kinderen worden door hun begeleiders naar voorwerpen in de ruimte geleid.
  • Een vrouw is niet blij dat ze gestoord wordt en noemt de jonge vrouw een ‘trutselbitch’. De jonge actievoerder neemt dit op als een compliment. We maken een complimentenkaartje om iemands dag op te vrolijken, want we krijgen allemaal graag een complimentje. 
  • Een jongeman vraagt de vrouw wat zij graag zou willen als ze één ding mocht kiezen. De kinderen kiezen voornamelijk materiële elementen, terwijl sommigen de filosofische toer opgaan.
  • Bij een man is een groot feest aan de gang met zijn hele familie. De kinderen tekenen hun familie (met de nodige huisdieren) en zien dat er diverse samenstellingen mogelijk zijn.
  • Een vrouw spreekt een andere taal en een jongetje vertaalt voor zijn vader. Ze spreken een andere taal, maar doen hun best om elkaar te begrijpen. De kinderen zeggen een zin door en ontdekken dat dat niet zo gemakkelijk is, ook al spreken zij dezelfde taal.  
  • Plots staan alle bewoners van het appartementsgebouw in de inkomhal en bewegen ze zich rond het meisje. Wij gaan even helemaal los op wat muziek. Hoe meer chaos hoe beter ;-)

Na de ontmoeting met deze bewoners en een lekker stukje cake keren we moe, maar voldaan huiswaarts.

Hopelijk tot de volgende keer!

De kinderateliers vinden plaats tijdens matineevoorstellingen.
Alle info vindt u hier.
Het volgende atelier vindt plaats op 13 januari 2019 tijdens AREN.